gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Werken en omleidingen


Aanleg nutsleidingen in Diestsebaan ter hoogte van Vossenberg
De firma Everts zal in opdracht van Infrax een uitbreiding uitvoeren aan de nutsleidingen op de Diestsebaan ter hoogte van Vossenberg.

Start van de werken: uitgesteld
Duur van de werken: 5 dagen (behoudens weersomstandigheden)

Tijdens de werken zal het kruispunt Diestsebaan – Vossenberg afgesloten worden voor het verkeer. Bewoners kunnen hun woningen bereiken via Klaverhoeve en Vossenberg (richting Veerledorp). Aan het kruispunt Klaverhoeve – Vossenberg zal ook de signalisatie voor de bewoners aangegeven worden.                                                                                       
              


Proefopstelling plaatsing Berlijnse kussens in Rundershoek

In het verleden werden de inwoners van Rundershoek bevraagd over de verkeersveiligheid in hun straat. Naar aanleiding van de resultaten van deze bevraging heeft de dienst Mobiliteit een aantal maatregelen uitgewerkt om de verkeerssituatie te verbeteren. De maatregelen worden uitgevoerd als proefopstelling en worden nadien eveneens geëvalueerd.

Start van de werken: midden februari (behoudens weersomstandigheden)
Duur van de werken: 2 dagen

In Rundershoek zal er een proefopstelling met 2 Berlijnse kussens geplaatst worden waardoor de snelheid van het verkeer zal afgeremd worden. Ook zal er enkelrichtingsverkeer ingevoerd worden rondom de picknickhut zodat de verkeerscirculatie hier op een veiligere manier kan verlopen. Tijdens de plaatsing van de Berlijnse kussens is er tijdelijk hinder voor het gemotoriseerd verkeer. Er is een omleiding voorzien via Oude Vorstseweg en Kapelleberg. Voetgangers en fietsers blijven doorgang hebben.
 


Averboodsebaan afgesloten tot midden februari 2017
Het Agentschap Wegen en Verkeer besliste in overleg met de aannemer, de gemeente Scherpenheuvel-Zichem en de politiezone Demerdal om de gewestweg Averboodsebaan tot medio februari af te sluiten.
Vooraleer er terug verkeer over de gewestweg mag toegelaten worden, dient de betonverharding eerst de vereiste druksterkte te hebben. Bijkomend moet er ook een minimumperiode gerespecteerd worden vooraleer er hierop terug dooizouten kunnen worden gestrooid.
Tijdens de afsluiting zijn de woningen en handelszaken bereikbaar vanaf de Diestsebaan. Op de Averboodsebaan, vanaf de Lakstraat wordt de straat afgesloten voor alle verkeer.
Meer info via http://www.demerodeonline.be/locatie/poort-averbode/ of via inschrijving op de nieuwsbrief onderaan de website.Rioleringswerken Veerle-Heide - verder verloop

In de straten Witte Hoeve, Zandstraat, Veerle-Heide en Lakstraat zal een gescheiden afwateringsstelsel aangelegd worden. Hierbij zullen ook de grachten ingezet worden om het water te bufferen.
De rioleringswerken zijn half augustus 2016 gestart. Aansluitend zal de gemeente hier ook het wegdek vernieuwen en snelheidsremmende maatregelen treffen.
De werken worden gecombineerd met het ondergronds brengen van nutsvoorzieningen en het plaatsen van nieuwe openbare verlichting.

Graag geven we tussentijds even een stand van zaken aangaande de werken. De reeds eerder vooropgestelde planning vind je hieronder:

Fase 1: Witte Hoeve (+/-11 weken): zomer – herfst 2016
Fase 2: Zandstraat (+/-17 weken): herfst 2016 – winter 2017
Fase 3: Veerle-Heide (+/-10 weken): winter 2017 – lente 2017
Fase 4: Lakstraat (+/-15 weken): lente 2017 – zomer 2017

RIOLERINGSWERKEN WORDEN VOORAFGEGAAN DOOR WERKEN AAN NUTSLEIDINGEN. EINDE DER WERKEN: ZOMER 2017

De aannemer zit voorlopig op planning. Er zijn, zoals bij elk werk, wel enkele bijkomende, onvoorziene problemen die ons pad gekruist hebben. We denken dan o.a. aan bijkomende verplaatsingen van nutsleidingen die noodzakelijk waren. Verder is er een wisseling in werfleiding doorgevoerd bij de aannemer. Graag geven we dan ook de contactpersonen nog even door:
Werfleider aannemer Superbeton: Kenneth Bervoets, , GSM: 0496 53 88 88
Werfleider gemeente Laakdal, Steven Ennekens, , GSM: 0473 65 45 86

Begin 2017 wordt de riolering in de Zandstraat verder aangelegd.
De huisvuilophaling is door de werfomstandigheden plaatselijk en tijdelijk verstoord geweest. Inzake huisvuilophaling gaan we de afspraken met de ophaaldienst IOK bijsturen opdat er een betere ophaling kan verzekerd worden. 
 zon- en feestdagen - enkelrichting en parkeerverbod in Makelhoeve

Voetbalclub Blauwe Duivels organiseert elke zon- en feestdag een rommelmarkt op het terrein ter hoogte van Makelhoeve te Veerle.

Tijdens de zon- en feestdagen waarop de rommelmarkt plaatsvindt zal er vanaf 7.00 u. tot 19.00 u. een enkelrichtingsverkeer ingevoerd worden in Makelhoeve vanaf huisnummer 1 tot aan het kruispunt met de Tessenderloseweg.

Daarnaast zal er in Makelhoeve ook een parkeerverbod gelden vanaf 8.00 u. tot 18.00 u. langs beide zijden van de straat.

GIPOD


Vind hier alle wegenwerken en evenementen in Laakdal
Handleiding bij de kaart

 

Meer wegenwerken

http://www.verkeerscentrum.be/verkeersinfo/nieuws
www.wegenenverkeer.be


 

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV