gemeente Laakdal
A  A  A  A 

In de kijker

Laakdal tegen zwerfvuil!


Straatvuilbakjes correct gebruiken: onze visie
Sluikstort in en rond de vuilnisbakjes willen we vermijden door duidelijke richtlijnen op te stellen over de locaties van de vuilnisbakjes en de vuilnisbakken op die plaatsen te zetten waar sociale controle mogelijk is. 
      
   En wat met de blikvangers? Blikvangers zijn echte sluikstortlocaties geworden. Gemeente Laakdal heeft daarom beslist om de blikvangers uit het straatbeeld te verwijderen.
Een Witzer ... wat is dat? Een Witzer is een vrijwilliger die op regelmatige basis in zijn werkgebied het zwerfvuil opruimt.

Grote zwerfvuilopruimactie op 28 en 29 maart! 

Op zaterdag 28 maart en zondag 29 maart 2015 nemen twee Laakdalse verenigingen, een buurtcomité en een enthousiaste familie deel aan de zwerfvuilactie: buurtcomité Houthoek (zaterdag), Chiro Eindhout (zaterdag), Chirojongens Veerle (zondag) en fam. Peetermans. Ze ruimen die dag hun speel- en leefomgeving op. Benieuwd hoeveel zwerfvuil ze kunnen verzamelen!

De deelnemers worden voor de actie ondersteund door het gemeentebestuur van Laakdal. De gemeente zorgt voor vuilniszakken, handschoenen, fluovestjes en grijpstokken van de indevuilbak-campagne. Als bedankje voor hun enthousiasme, kunnen de deelnemende kinderen genieten van een Fairtrade hapje en drankje.
  

 
      

Evenementenloket, snel en gemakkelijk!

Wil je een evenement organiseren? Welke formulieren en aanvragen moet je hiervoor in orde brengen? Ga naar het Evenementenloket en je vindt snel en gemakkelijk je weg! Meer info vind je in deze folder.

      

Gemeente en OCMW op weg naar een nieuw gemeentehuis

In het centrum van Groot-Vorst kan alle dienstverlening ondergebracht worden in 1 gebouw, waarbij het gebouw van het OCMW naadloos kan geïntegreerd worden. Het centraliseren van alle publieke dienstverlening, zowel in werking als in ruimte, zal een volledige en integrale samensmelting mogelijk maken, waarbij de burger op één locatie een gans scala van dienstverlening ter beschikking krijgt en daardoor sneller verder geholpen wordt. Bovendien kan de burger ook vlotter overstappen van de ene naar de andere dienstverlening en wordt de drempel naar het OCMW lager. 

      

Laakdal Gezonde Gemeente!

De gemeente Laakdal en het OCMW-bestuur zijn samen met het LOGO Kempen vzw  ingestapt in het project Gezonde Gemeente. Dit is een project dat vorig jaar opgestart is door Minister Jo Vandeurzen om gezondheid en welzijn een plaats te geven in het beleid.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

infoblad maart-april

meer infobladenWij zoeken nog een kapitein!
  

Word onthaalouder!

Dienst voor onthaalouders
013 67 90 12


Cadeaubon

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV