gemeente Laakdal
A  A  A  A 

24 november en 15 december: provinciale en nationale staking

Maandag 24 november 2014 en maandag 15 december 2014 zijn de gemeentelijke diensten open, maar zal de dienstverlening mogelijk verstoord zijn ten gevolge van de provinciale en nationale staking. Gelieve ons te verontschuldigen voor de eventuele ongemakken die dit met zich meebrengt.

.Gemeentebestuur Laakdal betuigt zijn rouw voor het onverwacht overlijden van gemeenteraadslid Stijn Van der Vliet.
Stijn vervoegde sp.a Laakdal in de voorbereidingen van de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Met zijn groot sociaal engagement ten opzichte van de jongeren, jonge gezinnen en senioren, maar vooral voor hen die het uiterst moeilijk hebben in onze samenleving, verwierf hij direct een zitje in de Laakdalse gemeenteraad. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij bij de afgelopen verkiezing van 2014 een plaatsje kreeg op de lijst van het Vlaams Parlement.


 
       
 

Gemeente en OCMW samen op weg naar een nieuw gemeentehuis
De gemeenteraad heeft de beslissing goedgekeurd waarbij een oproep wordt gedaan naar kandidaten voor ontwerpteam en aannemer voor een nieuw gemeentehuis. Na goedkeuring van het bestek volgt de aanbesteding en wordt het reikhalzend uitkijken naar de ingediende voorstellen.

 

Laakdal Gezonde Gemeente!
De gemeente Laakdal en het OCMW-bestuur zijn samen met het LOGO Kempen vzw  ingestapt in het project Gezonde Gemeente. Dit is een project dat vorig jaar opgestart is door Minister Jo Vandeurzen om gezondheid en welzijn een plaats te geven in het beleid.

 

Veiliger Veerle voor iedereen
Gemeente Laakdal hecht veel belang aan de veiligheid van de zwakke weggebruiker. Een belangrijk aandachtspunt is zorgen voor een veilige verkeersinfrastructuur in en rond de schoolomgevingen.
Ook de Kapellestraat wordt een fietsstraat.

     Vinea site in opbouw
Een eerste stap in de herstructurering van de Vinea site werd reeds vorig jaar gezet met de opening van de nieuwe ontmoetingsruimte Druivenrank. Begin augustus startte de gemeente met de tweede fase: namelijk de sloopwerken van het voormalige café en de achterliggende zaal.
 

Overdracht riolering naar Pidpa
De gemeenteraad heeft in zitting van 17 december 2013 beslist om het beheer en onderhoud van de riolering over te dragen aan Pidpa.

 

DIFTAR: geDIFferentieerd TARief
Laakdal voert samen met IOK Afvalbeheer een vooruitstrevend afvalbeleid.
Het invoeren van DIFTAR is een extra stimulans om afval te voorkomen. Gezinnen die minder afval meegeven, betalen ook minder.

 

Elektriciteitstekort tijdens de wintermaanden?
Als de volgende winter erg streng wordt of bij een langdurige koudegolf in Europa zou het kunnen dat de bevoorrading van elektriciteit tijdens de piekperiode tussen 17.00 u. en 20.00 u. - dit is op het ogenblik dat de huishoudens veel elektriciteit verbruiken - in het gedrang komt. In dat geval voorziet de overheid in een afschakelplan waarbij sommige gemeenten tijdelijk (2 tot 4 uur) zonder stroom zouden komen te zitten.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

infoblad nov-dec

meer infobladenWij zoeken nog een kapitein!
  

Word onthaalouder!

Dienst voor onthaalouders
013 67 90 12


Cadeaubon

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV