gemeente Laakdal
A  A  A  A 

In de kijker

 
     

Laakdal maakt zich klaar voor het nieuwe gemeentehuis!

Samen met de bouw van het nieuwe gemeentehuis in het centrum van Groot-Vorst wordt ook het dorpscentrum heringericht, zodat we alle dienstverlening op 1 plaats kunnen centraliseren en we de toegankelijkheid naar deze dienstverlening zo optimaal en aangenaam mogelijk maken voor alle Laakdalse burgers.

Bekijk hier de brochure met gedetailleerde info.

Om iedereen op de hoogte te brengen van de plannen werden een aantal infoavonden ingericht voor handelaars, adviesraden en inwoners.
Bekijk hier de volledige presentatie.


 

 
Hoe omgaan met terreurdreiging in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout?

Beste inwoners,

De regering heeft op 23 november 2015 aangekondigd dat de maatregelen voor het dreigingsniveau voor een terroristische aanslag op niveau 4 blijft voor het Brussels hoofdstedelijk gewest en niveau 3 voor de rest van het land tot volgende maandag, tenzij het niveau vroegtijdig kan verlaagd worden.
Door de grote aandacht van de media voor de ernstige problematiek in Brussel merken we dat mensen uit Geel, Laakdal of Meerhout soms onnodig ongerust worden. De situatie in Brussel en de maatregelen die er genomen worden zijn niet te vergelijken met de situatie in onze gemeenten.
Het dreigingsniveau 3 betekent theoretisch dat de dreiging mogelijk en waarschijnlijk is. Daarom wordt een verhoogde waakzaamheid gevraagd van de veiligheidsdiensten en van iedere inwoner om bij te dragen aan de veiligheid van allen, en dit met een bijzondere aandacht voor plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals bij grote evenementen, openbaar vervoer, drukke winkelstraten, …
De politiezone verzamelt voortdurend de nodige informatie en er is op dit ogenblik geen enkele aanwijzing voor een mogelijke aanslag in Geel, Laakdal of Meerhout.
Alle plaatsen waar veel mensen samenkomen werden in kaart gebracht. Waar mogelijk wordt gezorgd voor extra aanwezigheid van politieploegen. Er wordt gericht toezicht gehouden en er worden extra controles uitgevoerd. Er kan – uit veiligheidsoverwegingen - niet in detail gecommuniceerd worden over alle genomen maatregelen.
De situatie en eventuele risico’s worden verder op de voet opgevolgd en indien nodig bijgestuurd, in overleg tussen de politie en de burgemeesters die bevoegd zijn voor de veiligheid in hun gemeente.

Aan alle inwoners wordt gevraagd om de rust en de kalmte te bewaren, maar wel alert te blijven in je omgeving. Verdachte situaties kunnen 24 op 24 uur gemeld worden op het nationale noodnummer 101 of op het nummer 014 56 47 00 van de politiezone. Alle andere informatie over de toestand kan vernomen worden in de media of op het telefoonnummer 1771.
Meer informatie over de dreigingsniveaus kan ook gevonden worden op www.crisiscentrum.be.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier


Wij zoeken nog een kapitein!
  

Word onthaalouder!

Dienst voor onthaalouders
013 67 90 12


Cadeaubon

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV