gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Gratis, gele papiercontainer voor ieder Laakdals gezin

 Papier en karton buitenzetten kan binnenkort makkelijker. Dit voorjaar krijgt ieder gezin in onze gemeente een gratis, gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen. Of het samenbinden van papier en karton in pakketjes.

Begin mei worden de gele containers in Laakdal aan huis geleverd. Maar voor het zo ver is, ontvang je nog een persoonlijke brief en folder met informatie over de nieuwe container.

Niets dan voordelen

De container heeft een deksel, zodat papier en karton voortaan ook buiten kan gestockeerd worden. Zo blijven de straten vrij van rondvliegend of nat papier en karton. De container heeft wielen zodat je ook een volle container makkelijk naar de straatkant kan rollen.

Ook voor de ophalers is het een grote verbetering. Zij heffen nu tot 10 ton papier en karton tijdens 1 ophaalronde.

Standaardcontainer van 240 liter

Standaard ontvangt ieder gezin een container van 240 liter. Deze heeft 2 keer het volume van een gewone gft-container. De papiercontainer is voldoende groot om papier en karton van een hele maand in te verzamelen. Voor bewoners van appartementen, studio’s en rijhuizen zijn er ook kleine containers van 40 liter beschikbaar. Ook verenigingen en handelaren kunnen gratis een papiercontainer vragen van 240 of 1100 liter.

Wat kost dit?

De container is gratis, net zoals het papier en karton dat je erin aanbiedt.


Extra in Laakdal: een gratis, blauwe glasbak

Samen met de gele papiercontainer wordt er ook een blauwe glasbak afgeleverd. Deze kan je voortaan gebruiken voor het glas dat aan huis wordt opgehaald.

Als je voor een gele container hebt gekozen, dan kan jij je blauwe glasbak begin mei aan huis verwachten. Ook hierover krijg je nog een persoonlijke brief.

Wat kost dit?

Net zoals de gele papiercontainer is de glasbak helemaal gratis, net zoals het glas dat je erin aanbiedt.

Wat moet je doen?

Niets. Begin maart krijg je een gepersonaliseerde brief en infofolder met meer informatie over jouw papiercontainer en glasbak.

 

Activiteit invoeren

Jouw activiteit in de uitdatabank?
Klik hier

Jouw activiteit in het infoblad?
Klik hier

Aanmelden

Nieuwsbrief

E-mail
Bookmark and Share
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV