gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Erfgoed


Vlaanderen is rijk aan cultureel erfgoed. Er zijn vele organisaties zoals scholen, kloosters, muziek- en sportverenigingen maar ook bedrijven die, vaak onbewust, een historische collectie beheren.

Monumenten en landschappen zijn onroerend erfgoed. Met erfgoed wordt meestal roerend en immaterieel erfgoed bedoeld. Dus geen gebouwen, maar wel de inhoud, bv. museumvoorwerpen, gildes, ambachten, beeldvormende en andere informatiedragers over ons verleden. Met immaterieel bedoelt men dan o.a. streekgewoonten, dorpsfeesten, volksdevotie, dialecten en getuigenissen.

Erfgoed heeft een belangrijke betekenis voor het nageslacht en onze eigen identiteit en mag daarom niet opgeborgen of verborgen worden. De bijzondere historische, artistieke of wetenschappelijke betekenis voor Vlaanderen moet getoond en toegankelijk gesteld worden voor iedereen.


Meer informatie:

Erfgoedcel k.ERF lanceert Erfgoedsteun, een handige website waar verenigingen de diverse ondersteuningsmogelijkheden op vlak van erfgoed kunnen vinden. De verstrekte informatie betreft financiële, logistieke en inhoudelijke ondersteuning. Erfgoedsteun is een realisatie van een samenwerkingsverband tussen erfgoedcel k.ERF, Noorderkempen, Kempens Karakter, Mechelen, MAS|Museum aan de Stroom, Herita vzw en de provincie Antwerpen.

Ontwikkel je een erfgoedactiviteit? Zoek je advies over het bewaren van je erfgoed? Ga eens grasduinen op www.erfgoedsteun.be. 

Cultuur

Kerkstraat 21, 2430 Laakdal
Tel. 013 35 31 60
 
openingsuren
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV