gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Openbaar vervoer

De Lijn

De Lijn is een openbare vervoersmaatschappij in Vlaanderen met hoofdzetel in Mechelen en per provincie een provinciale zetel. Met tram en bus zorgen zij voor het vervoer binnen steden en gemeenten, evenals tussen de verschillende steden en gemeenten.

In Laakdal zorgt De Lijn via de reguliere busdiensten de verbinding tussen de verschillende deeldorpen enerzijds en met de omliggende steden en gemeenten anderzijds.

Verder is in de gemeente eveneens een belbus aanwezig, waarvan de bewoners gebruik kunnen maken.

Alle verdere informatie kunt u vinden op de website van de Lijn:  De Lijn.

Om van de dienstregeling van De Lijn gebruik te maken, dient men over een geldig vervoersbewijs te beschikken. Verdere informatie vind men via volgende link: De Lijn/vervoersbewijzen

Naast de reguliere lijnen is in Laakdal ook nog een belbus (nr. 751) aanwezig. Om hiervan gebruik te maken dient men deze belbus vooraf te reserveren.
Dit kan via de link : Belbus

NMBS

NMBS is de Belgische naamloze vennootschap van publiek recht die de exploitatie en commercialisering verzekert van het nationale en internationale reizigers- en goederenvervoer per spoor. Zij staat eveneens in voor het beheer van het rollend materieel. NMBS stelt bijna 20.000 mensen te werk en realiseert een omzet van meer dan 2,2 miljard euro (2010).

Ze beheert ook haar deelnemingen in vennootschappen als Eurostar, Thalys, NMBS Logistics,... Met een kwaliteitsvolle, betrouwbare en marktgerichte dienstverlening speelt NMBS een sleutelrol in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit.

Vanuit Laakdal zijn de dichtstbijzijnde stations Geel en Diest.

Meer informatie kan men vinden op de website van de NMBS: NMBS/Dienstregeling

 

 
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV