gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Andersvaliden


De sportdienst organiseert jaarlijks allerlei sportieve activiteiten voor mensen met een handicap. Zij doet dit in samenwerking met het Dagcentrum 'Vogelzang' uit Vorst.

Zo is er de jaarlijkse sportdag, de schaatsdag en de fietsdag.
Regionaal is er ook de 'andere sportdag' te Balen

Heb je een  sportief voorstel voor deze doelgroep, dan zijn wij altijd bereid om je te helpen of te ondersteunen.

G-SPORT. GEWOON SPORTEN!

"Mijn zoon is de trouwste supporter van de voetbalclub, maar zelf kan hij in geen enkele sportclub terecht omdat hij een handicap heeft." Vroeger klonk het vaak zo. Vandaag kunnen we gelukkig met een veel positiever verhaal komen. Onze gemeente en provincie streven ernaar om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen, ook mensen met een handicap. Hoogtijd om de regionale G-sportconsulent, Veerle Van Deun, daar eens wat meer over te vragen.

Wat zijn G-sportclubs eigenlijk?
G-sport is er voor sportievelingen waarbij het bewegen en beleven net even anders is. kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap krijgen bij een G-sportclub de kans om op hun eigen niveau te sporten in een reguliere sportclub. Meestal sporten G-sporters in een apart team binnen de club, maar soms sporten ze gewoon samen met de andere leden.

Hoe worden G-sportclubs ondersteund?
Sportclubs die willen starten met een G-werking zitten meestal met heel wat vragen. "Welke diploma moet onze G-trainer hebben? Waar kunnen we promotie maken? Bestaan er G-sportsubsidies? Moeten we voor alle soorten handicaps open staan?" Ik probeer de sportclubs zoveel mogelijk antwoorden te geven zodat ze enthousiast, maar met realistische verwachtingen aan hun G-sportavontuur kunnen beginnen. Zo kan de promotie via mijn netwerk verlopen en zorg ik dat de club opgenomen wordt in de G-sportwijzer, een overzicht van alle G-sportclubs in de provincie. Trainers die willen bijleren over G-sport kunnen jaarlijks enkele G-sportvormingen volgen die de provincie Antwerpen organiseert. Clubs met een nieuwe of bestaande G-werking kunnen samen met mij G-sportsubsidies aanvragen bij de provincie. Kortom, heel wat ondersteuning, niet?

Bestaan er ook G-sportkampen?
Tijdens de schoolvakanties organiseren verschillende gemeenten uit de regio integratiesportkampen. Met wat extra begeleiding kunnen kinderen met en zonder handicap er samen sporten en ontdekken dat G-sport ook maar gewoon sporten is.
De provincie organiseert ook 2 G-kampen in de zomervakantie.


Ga zeker eens kijken naar www.gsport.be en www.gsportfonds.be waar je heel wat info kan vinden: G-sportactiviteiten, G-sportvormingen, G-sportnieuws, een uitleendienst voor G-sportmaterialen, G-sportclubs,...

Meer info
Regionale G-sportconsulente
Veerle Van Deun
Regio Kempen en Zuiderkempen, pa APB Sport, Bredabaan 31, 2930 Brasschaat
Tel.03 640 35 87 - GSM 0470 22 89 71 
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV