gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Aanbod jeugd en adolescenten

Ben je tussen 6 en 18?
Zullen we eens samen kijken wat we voor jou in huis hebben?
Heb je een klein broertje of zusje? Dan breng je die maar mee, want ook voor de kleintjes zijn er houten puzzels en vele prentenboeken die gerangschikt staan volgens thema waardoor het makkelijk wordt om een specifiek onderwerp te vinden. Alle thema's vind je hier.

Kom je op woensdagnamiddag tussen 14.30 u. en 15.30 u., dan kun je altijd in de voorleeshoek een verhaaltje meepikken tijdens het voorleesuurtje! Je vindt er ook de voorleesboeken.

Wil je meer te weten komen over je favoriete hobby of huisdier? Moet je een werkje maken voor school? Dan kun je informatie daarover vinden in de informatieve boeken.
Vind je in de boeken niet wat je zoekt? Geen probleem, dan kun je nog informatie opzoeken op het internet. In de bib kun je dus ook surfen en wel helemaal gratis! Het enige wat je moet doen is een pc reserveren om zeker te zijn dat je er aan de slag kunt.

Natuurlijk hebben we ook toffe jeugdstrips en ook een heleboel tijdschriften zoals Joepie, Wapiti, Donald Duck, ... .

En wist je dat we ook een heleboel "keitoffe" en leerzame DVD's in huis hebben? En dat voor slechts 1 euro per DVD per week!

Vind je nog niet wat je nodig hebt?
Kijk dan even in de catalogus of vraag aan iemand van de bib om je te helpen.


Hoe een boek zoeken in de jeugdbibliotheek?

Voor de beginnende lezers hebben we verschillende reeksen van 'veilig leren lezen' samen gezet. Je kan de onderverdeling hier raadplegen, zo weet je welke reeks bij welk leesniveau hoort.

De andere leesboeken staan alfabetisch op de familienaam van de auteur.

  • A-boeken voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar
  • B-boeken voor het 4de, 5de en 6de leerjaar
  • C boeken voor het 1ste, 2de en 3de middelbaar
  • AD boeken voor het 4de, 5de en 6de middelbaar

De informatieve boeken staan per onderwerp samen in het rek. Alle boeken over hetzelfde onderwerp hebben hetzelfde herkenningsetiket. Zo vind je er boeken over beroemde personen, wetenschap & techniek, verkeer, natuur - planten & dieren, aarde & heelal, landen & volken, geschiedenis, geloven & denken, mens, dagelijks leven & samenleving, vrije tijd & kunst, ... .
Ideaal dus om je volgende spreekbeurt voor te bereiden of om tijdens de vakantie aan de slag te gaan met onze vele knutselboeken!

Vergeet ook niet om eens te snuisteren in ons poëzie-rek, je vindt er de mooiste gedichten samen op een rij.

Voor de echte leesbeesten is er ook nog altijd de Laakdalse Kinder- en Jeugdjury. Klik hier voor meer info.

 
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV