gemeente Laakdal
A  A  A  A 

Aanbod volwassenen

Wat hebben we voor u allemaal in huis?

Veel, heel veel: kom eens een kijkje nemen! Boeken, boeken, boeken, ... tot in de verste hoeken!

Romans

Die kunt u vinden in de "fictionafdeling". We hebben zowel ontspanningslectuur als echte literatuur in huis, vooral in het Nederlands maar ook een beperkt aanbod in het Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Ze staan per taal en alfabetisch gerangschikt op auteur. Als u moeite hebt met kleine lettertjes, dan kunt u groteletterboeken kiezen. Deze staan samen in een rek, gerangschikt volgens auteur.

Poëzie en toneel

De dichtbundels en toneelstukken staan apart opgesteld, gerangschikt op auteur of op de titel van de bloemlezing. U kunt deze boeken herkennen door een etiket met de letter P (poëzie) of T (toneel).

Informatieve werken

De informatieve werken kunt u terugvinden in de "non-fictionafdeling". Reisgidsen, kookboeken, boeken over gezondheidszorg, sport, kunst, ... staan per onderwerp samen (gerangschikt volgens de SISO-indeling).

De leeshoek

In onze leeshoek hebt u de gelegenheid om rustig een krant of een tijdschrift te lezen.
Dagelijks kunt u de actualiteit komen opvolgen via de volgende kranten: Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Standaard, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen.
Verder kunt u er uren al lezend doorbrengen want de bib heeft meer dan 50 aantrekkelijke tijdschriften over allerlei domeinen van maatschappij en wetenschap. Van Feeling tot Test Aankoop, van De Belegger tot National Geographic, van Genieten tot PC Magazine, ... .
In onze leeszaal bent u steeds (ook zonder lidkaart) welkom!
Tijdschriften kunt u bij ons ook ontlenen (met uitzondering van het laatst verschenen nummer).

Strips

Kom zeker eens een kijkje nemen in onze stripafdeling voor volwassenen. Ontdek naast de klassiekers ook een heleboel hedendaagse strips, de betere 'graphic novels' en manga's die u gewoon moet gelezen hebben.

DVD's

Voor een goede film kunt u ook in de bib terecht! Onze collectie bestaat uit speelfilms, televisieseries, informatieve films en muziekdvd's.

Naslagwerken en woordenboeken

Naslagwerken en woordenboeken kunt u raadplegen in de bibliotheek, maar kunnen niet uitgeleend worden. Vraag ernaar aan de balie.

 
© 2013 gemeente Laakdal | Administratief centrum - Kerkstraat 21 - 2430 Laakdal - T 013/67 01 10 - F 013/67 25 89 -
design & development by e2e NV