De markt viert feest!

4
mei
2023

Vijf jaar markt in Vorst-Centrum: feest met ons mee!

In mei vieren we het vijfjarig bestaan van de buurtmarkt in Vorst-Centrum. De eerste editie van de markt, die de laatste vrijdag van mei in 2018 plaatsvond, werd feestelijk ingeluid. En deze vijfde verjaardag laten we niet zomaar voorbijgaan. Vrijdag 12 mei klinken we opnieuw!

In de laatste editie van Laakdal Leeft zetten we onze vaste marktkramers in de kijker. Het interview kan je nalezen op www.laakdal.be/laakdal-leeft-mei-2023.

Tombola voor iedere klant

Iedere bezoeker die in mei iets aankoopt op de markt, ontvangt een invulformulier. Op het einde van de feestmaand trekken we een aantal winnaars, de hoofdprijs is een buurtmarktcheque van maar liefst 100 euro!

Speciale feesteditie op 12 mei

Op vrijdag 12 mei maken we er een extra feestelijke editie van.

  • Extra standhouders en Korte Keten in de kijker
  • Optreden van Ludo Driesen
  • Bewoners van Dagcentrum Vogelzang delen proevertjes uit
  • Tombola voor iedereen die in mei iets koopt op de markt
Van 13 tot 21 mei vindt in Vlaanderen de ‘Week van de Korte Keten’ plaats, samen met de ‘Werelddag van de Eerlijke Handel (World Fair Trade Day)’ op 13 mei.

Omdat er in Laakdal heel wat handelszaken en organisaties zijn die hierrond werken, krijgen ze een extra gelegenheid om zich tijdens de buurtmarkt van 12 mei in de kijker te zetten.

Kom dus zeker eens een keertje langs en maak kennis met wat onze markt te bieden heeft!
 

Korte Keten – Fair trade – Duurzaamheid

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie!

De campagne Faire Gemeente - voorheen bekend als FairTradeGemeente - wil zoveel mogelijk initiatieven die Lokaal, Ecologisch en Fair denken én doen verbinden in een ‘netwerk met LEF’. Het gaat om ondernemers, verenigingen en organisaties die belang hechten aan de verkoop en productie van producten uit fair trade, agro-ecologie, bio en korte keten, al dan niet gecombineerd met duurzaam consumeren (repair, share en herwin). Tijdens een fiets- of wandeltocht kan je via een ‘Faire Ronde’ met deze initiatieven kennismaken. Meer info op www.laakdal.be/faireronde.

De gemeente Laakdal ontwikkelde enkele jaren geleden samen met 12 land- en tuinbouwbedrijven het LALALApad. Via infoborden aan de bedrijven kom je alles te weten over de boer(in) en zijn/haar bedrijf. Dit LALALApad zetten we voor de gelegenheid graag nog eens s in de kijker. Voor meer info, surf naar www.laakdal.be/lalalapad.

Visual 5 jaar buurtmarkt


Contactinformatie