Brug Langvoort afgesloten voor alle verkeer vanaf 23/11

19
nov
2020

Tijdens de werken aan de brug van Langvoort/Genelaar over het Albertkanaal wordt de brug vernieuwd en verhoogd en het kanaal ter plaatse verbreed, dit kadert binnen de capaciteitsverhoging van het Albertkanaal.

Na een testfase van drie maanden, georganiseerd door de gemeentes Laakdal en Meerhout waarbij er enkel doorgang werd verleend aan fietsers en voetgangers,  zal de brug vanaf maandag 23 november gedurende 9 maanden onderbroken worden voor alle verkeer. Vanaf dan starten de voorbereidingen voor het afbreken van de brug. Tijdens deze voorbereidingswerken wordt onder andere de asfaltverharding uitgebroken en worden de leuningen verwijderd. Op zondag 29 november starten de eigenlijke afbraakwerken. Tussen 6 u. ’s morgens en 22 u. ’s avonds zal er volcontinu gewerkt worden om het middendeel van de brug af te breken. Op maandag 30 november en dinsdag 1 december worden overdag de zijdelen van de brug afgebroken.

Verder zal er vanaf 23/11 ook hinder zijn op de jaagpaden onder de brug. Het jaagpad op de zuidelijke linkeroever, dat doodloopt aan de containerterminal van Nike, zal onderbroken worden gedurende bijna de hele bouwperiode. Het jaagpad op de noordelijke rechteroever wordt tijdens het afbreken van de brug en de landhoofden ook een aantal weken onderbroken. Vlaamse Waterweg streeft er echter naar om dit jaagpad zo snel mogelijk terug open te stellen.

Omwille van de geldende coronamaatregelen, zullen er geen kijklocaties voorzien worden. Wel zal er voldoende fotografisch – en filmmateriaal geproduceerd worden zodat er nadien een compilatiefilmpje gemaakt kan worden door Vlaamse Waterweg en dat we zullen delen via de Facebookpagina van gemeente Laakdal.

Meer informatie over omleidingen e.d. vinden jullie op de website van de Vlaamse Waterweg https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-meerhout-vorst