B&B Welcome Home behaalt Green Key label!

Dat Belgen nog steeds graag in eigen land reizen blijkt uit een recent onderzoek van StatBel.
Het aantal binnenlandse reizen bleef ondanks de covid-periode hetzelfde, wat een goede zaak is. Door te reizen in eigen land verklein je je ecologische voetafdruk. En reizigers die duurzame accommodaties belangrijk vinden, kunnen hiervoor steeds inspiratie vinden bij Green Key.

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve sector van Vlaanderen. Zij certificeerden maar liefst 15 nieuwe locaties in Vlaanderen wat maakt dat er ondertussen al 154 ambitieuze Vlaamse uitbaters zich inzetten voor duurzaam toerisme.
Sinds 13 juni bezit ook Laakdal zijn 1ste duurzame accommodatie, namelijk B&B Welcome Home!

De B&B met zo'n label levert op meerdere domeinen inspanningen: minder water- en energieverbruik, gebruik van hernieuwbare energie en regenwater, inzetten op afvalpreventie en -sortering, duurzame voeding en mobiliteit, ecologisch onderhoud en instandhouding van de biodiversiteit… Dit allemaal zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.
We hadden uiteraard niet anders verwacht bij Stijn en Stijn!

De erkenning geldt voor een jaar, maar kan na een positieve doorlichting verlengd worden.
Alle overige Vlaamse Green Key-houders kan je trouwens terugvinden op green-key.be.

Voor wie zich graag eens laat verwennen, op een ecologische maar kwalitatieve manier, kan dus zeker in Vlaanderen terecht, én het hoeft zelfs niet ver te zijn!


Contactinformatie