laakdallergevoel-04.jpg

Bibliotheek

Blijf in je kot en lees!

Omwille van de Coronacrisis is de bibliotheek gesloten tot nader order en zijn alle materialen automatisch verlengd tot 1 juni.
We hebben evenwel een bestelservice voor bibliotheekmaterialen: je kan ze gratis aanvragen via een mailtje naar bibliotheek@laakdal.be. We zorgen er dan voor dat jullie deze zo snel mogelijk kunnen afhalen via de Bringme-box in de inkom van het gemeentehuis (06.00u. - 23.00u.) Vermeld je adres bij je bestelling!

https://laakdal.bibliotheek.be

Voorleesuurtjes voor volwassenen

Je kinderen heb je wellicht al eens met een online voorleesuurtje geïnstalleerd, maar wist je dat er ook heel wat initiatieven voor volwassenen bestaan? Deze luisterboeken en podcasts voorzien je van het betere verhaal.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/voorleesuurtjes-voor-volwassenen

Wij zijn nieuwsgierig!

Wij zijn nieuwsgierig van aard en willen daarom maar al te graag weten wat je leest, waar en wanneer. Stuur ons je leesfoto's en wij posten ze op onze facebookpagina!

https://www.facebook.com/BibliotheekLaakdal

Dichters van wacht

Heb je nood aan houvast of poëzie, dan kan je nog tot en met zaterdag 18 april bellen naar 0800 11 233, het gratis nummer van Dichters van wacht. De lijnen zijn elke avond open van 20 tot 22 uur.

https://klara.be/dichters-van-wacht-0

Verspreid het leesvirus

Een nieuw leer- en leesplatform, verspreidhetleesvirus.be, moet kinderen, jongeren en hun ouders in deze coronatijden warm maken om te lezen. Boek.be, de koepelorganisatie van de Vlaamse boekensector  lanceren donderdag het platform.

https://verspreidhetleesvirus.be/

Zin in straffe voorleesstemmen?

Elke avond om 22u is er 'Zandman' op radio 1. Op de website kan je ook vorige verhalen terug beluisteren, vertelt door de auteurs.

https://radio1.be/programma/zandman

Fundels

De digitale kinderboeken van Fundels zijn de ideale educatieve bezigheid voor kinderen, zeker nu scholen en bibliotheken hun deuren sluiten. Als alternatief voor hersenloze televisie laten ouders hun kroost hiermee spelenderwijs leren en hun leesvaardigheid oefenen. 
15 gratis digitale kinderboekjes zijn beschikbaar voor iédereen. Leners kunnen ze eenvoudig downloaden in de Fundels-app. Wie in de app doorgaat zonder aanmelden, ziet de gratis boekjes bovenaan het catalogusscherm staan onder ‘Jouw collectie’. 

https://www.fundels.com