Corona in Laakdal: update 24/07/2020

Update

De coronatesten in de Chiro van Eindhout hadden een negatief resultaat, dit betekent dat er geen besmettingen zijn. Het is nog even wachten op alle testresultaten van Chiro-Klein Vorst. 

Bericht

Afgelopen week werd er een besmetting vastgesteld tijdens een monitorencursus van Chirojeugd Vlaanderen. Hier namen ook enkele Laakdalse Chiroleden aan deel. Op dit ogenblik is er één vastgestelde besmetting, daarom werd het kamp van Klein-Vorst preventief geannuleerd. De andere deelnemers van die cursus en contacten van de besmette persoon worden getest op het coronavirus. Dit betekent dat er testen afgenomen werden bij de leiding van de Chiro van Klein-Vorst die contact hadden met de besmette persoon en de personen van de Chiro van Eindhout die deelnamen aan de cursus. We volgen dit van zeer nabij op maar er is nog geen reden tot alarm.

Wees ondertussen waakzaam voor symptomen en neem de veiligheidsmaatregelen in acht. De politie zal extra controles uitvoeren op de navolging van de coronarichtlijnen.

We vragen alle inwoners om extra aandacht te hebben voor de opvolging van de gouden regels:

  • De hygiënemaatregelen blijven essentieel; was regelmatig je handen;
  • Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen. Waar nodig moeten ruimtes voldoende worden verlucht;
  • Wees extra voorzichtig bij mensen die tot een risicogroep behoren;
  • Hou een veilige afstand van elkaar;
  • Draag een mondmasker op plaatsen waar het drukker is;
  • Beperk groepsbijeenkomsten en hou je aan de regels van de nationale veiligheidsraad daaromtrent (bubbel van 15 personen per week).

Wees waakzaam voor symptomen:

  • Neem meteen contact op met je huisarts om je te laten testen als je een van de symptomen vaststelt bij jezelf. Blijf ook meteen thuis en vermijd contact met andere mensen.
  • Ben je positief getest? Je zal opgebeld worden door het contactonderzoek. Werk goed mee: geef zo volledig mogelijk je contactpersonen door. Maak al een lijstje voor je gebeld wordt. Je hoeft ook niet te wachten tot je gebeld wordt om zelf al je contactpersonen te verwittigen.

gouden regels