Coronatest reizen

Testpunt TravelTest @ Geel

Ga je op reis naar een land waar de overheid een attest voor Covid-19 vraagt? Dan kan je vanaf maandag 21 juni ook terecht in het testpunt TravelTest @ Geel. Hier kan je een afspraak maken om een Covid-19-test aan te vragen in dit testpunt.

Let op: deze test wordt niet terugbetaald door het RIZIV. Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je van 1 juli tot eind september, twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden (bv. reis, festival). Iedereen tussen 6 en 17 jaar krijgt sowieso die twee gratis testen. Vanaf 18 jaar krijg je twee testen gratis, tenzij je al de kans had om gevaccineerd te worden. Hoe ga je te werk:

  1. Vraag op www.mijngezondheid.be een code aan die je kunt downloaden. Let op, die code is maar tien dagen geldig. 
  2. Maak een afspraak in het testpunt TravelTest @ Geel.

Het testpunt is geopend van maandag tot en met zondag van 9u tot 12u. 

Het testpunt bevindt zich naast de bezoekersparking van het ziekenhuis. Samen met het triagecentrum van de huisartsen en de testzone van Ziekenhuis Geel vormt TravelTest @ Geel het test- en triagecentrum. Je parkeert op de bezoekersparking en meld je aan aan de inkom van het test- en triagecentrum. Je moet je niet aanmelden bij het onthaal van het ziekenhuis.

 

Meer algemene info:

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/