laakdallergevoel-04.jpg

Cultuur

MOOOV Festival 2020

Ontdek hier de films die op het programma van MOOOV Filmfestival 2020 stonden. 30 films zullen er online te zien zijn. Op 21 april zullen de links naar de online vertoningen op de filmpagina's verschijnen.

https://www.mooov.be/

Topfilms om thuis te bekijken

Als je niet naar de bioscoop kan, dan komt de bioscoop wel naar jou: via deze zes websites en platformen blijf je genieten van de nieuwste films, rechtstreeks in je eigen huiskamer.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/topfilms-om-thuis-te-bekijken

De beste online documentaires

Het binnen zitten beu? Ga op reis naar een ver land, naar een kunstatelier of naar een vervlogen verleden: met een boeiende documentaire. Deze parels kan je online bekijken.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/de-beste-online-documentaires

Haal eens een voorstelling in huis

De theaters, opera's en schouwburgen houden hun deuren gesloten, maar ze laten je niet in de kou staan: deze theatervoorstellingen, opera's en dansvoorstellingen kan je gewoon thuis bekijken.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/haal-eens-een-voorstelling-huis

6 comedyshows om thuis te bekijken

Een goede comedian bekijk je liefst live, maar in coronatijden is een tv-scherm ook een goede optie. Dit zijn onze 6 favoriete shows die je volledig online kan bekijken.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/6-comedyshows-om-thuis-te-bekijken

Concerten in je huiskamer: 5 tips

Zin in een concertje? Laat corona je niet tegenhouden. We tippen vijf manieren om de beste bands naar je huiskamer te halen.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/concerten-je-huiskamer-5-tips

 

 

 

 

Livestreams om thuis te volgen

Door het coronavirus zijn heel wat evenementen afgelast of uitgesteld. Gelukkig kan je de verveling te snel af zijn: deze concerten en festivals volg je gewoon vanuit je zetel.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/livestreams-om-thuis-te-volgen

8 virtuele tours in Belgische musea

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/8-virtuele-tours-belgische-musea

UiTinHuis

UiT in Vlaanderen geeft je tips om thuis te blijven met UiTinHuis.

https://www.uitinvlaanderen.be/uittips/mood/UiTinHuis

Bezoek de mooiste musea van de wereld

Bezoek de mooiste musea van de wereld online. Je over de landsgrenzen verplaatsen zit er momenteel eventjes niet in, maar geen nood: veel internationale musea bieden prachtige online-ervaringen aan. Zonder aanschuiven, zonder drukte.

https://www.uitinvlaanderen.be/tip/bezoek-de-mooiste-musea-van-de-wereld-online

Arts & Culture

Gebruik tools om kunst te ontdekken op basis van tijd en kleur, zoom in om kunstwerken tot in de kleinste details te bekijken, breng een virtueel bezoek aan beroemde locaties of herkenningspunten en nog veel meer.

https://artsandculture.google.com/

Podium aan huis

Met deze voorstellingen voor jong en oud ben je even zoet en kom je ontspannen de komende weken door. Gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen bundelen hun krachten om jou virtueel te ontroeren en ontspannen. Een opname kan moeilijk tippen aan de magie van een live beleving, maar het zijn speciale tijden. Geraak je niet meer in de zaal, dan komt de zaal tot bij jou.

https://www.podiumaanhuis.be

Virtueel op museumbezoek

Nu alle musea de deuren hebben gesloten hoef je allerminst cultuurhonger te lijden. Hier vindt je enkele online alternatieven. 

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/18/virusvrij-en-virtueel-op-museumbezoek/