Donderdag 7 januari - nationale test BE-Alert

De gemeenten Laakdal en Tessenderlo zijn geselecteerd door het Nationaal Crisiscentrum om deel te nemen aan de alert-sms test op donderdag 7 januari. Het zal een grensoverschrijdende test zijn. Het testgebied bevindt zich voor deze oefening in de regio Vorst-Centrum en Tessenderlo-Schoot. Iedereen die zich op dat moment binnen het testgebied bevindt, kan een alert-sms ontvangen van BE-Alert. 

Wat is dat nu juist die BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Ze krijgen dus officiële, correcte informatie, direct van de bron. Ook na elke veiligheidsraad m.b.t. de corona-maatregelen wordt er een BE-Alert mail uitgestuurd door het nationaal crisiscentrum naar alle ingeschreven Belgen.

Op dit moment zijn er 2374 Laakdallenaars geregistreerd. 

Nog niet ingeschreven?

Je kan je heel gemakkelijk registreren via: https://www.be-alert.be/nl/schrijf-je. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Indien je die niet hebt ontvangen, is er iets misgelopen en doe je het best nog een keer. Zorg er zeker voor dat alle verplichte velden zijn ingevuld. 

Meer info? Check de website: www.be-alert.be