Draaiboek voor organisatoren van evenementen

Iemand die iets organiseert in onze gemeente moet een evenementenvergunning hebben (dat was voorheen al zo, maar nu omwille van corona nog iets uitgebreider). De gemeente geeft de vergunning, ondersteunt en geeft advies, maar iedere organisator is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van het evenement en de correcte uitvoering van de maatregelen.

Stap 1: Check vooraf!

Neem eerst, afhankelijk van het soort evenement, de meest recente protocollen door, zodat je op de hoogte bent van alle geldende maatregelen voor je evenement:

Hou er rekening mee:

- dat de maatregelen kunnen wijzigen

- dat je evenement ten allen tijde kan geannuleerd worden omwille van de epidemiologische situatie op dat moment.

Stap 2: Maak een risicoanalyse voor je evenement. Vul de COVID-scan in. Deze tool geeft via een kleurcode aan of je jouw event coronaproof kan organiseren.

Stap 3: Stel een draaiboek op met alle veiligheidsmaatregelen die je zal nemen. Wat er in zo een draaiboek moet opgenomen worden vind je hier.

Stap 4: Ga naar het evenementenloket en vul je evenement in zoals je dat ook voor corona moest doen.

Stap 5: Bezorg zowel je COVID-scan alsook je draaiboek aan de dienst evenementen via evenementen@laakdal.be. Vermeld in deze mail ook de naam, adres, en gsm-nummer van de verplichte coronacontactpersoon. 

Hulp nodig? Stuur ons een mailtje of bel ons op 013 67 01 10.

Succes alvast !


Contactinformatie