wonen-en-omgeving-1200x290_9.png

Premies duurzaam (ver)bouwen en wonen

Maak een afspraak

Heb je (ver)bouwplannen? Gemeente Laakdal en netbeheerder Fluvius geven heel wat premies om je woning duurzamer en energiezuiniger te maken. Bekijk hier het premieoverzicht van 2022.

Kies je er zelf voor om een regenwaterput te plaatsen en was dit niet opgelegd in de bouw- of omgevingsvergunning of verplicht n.a.v. de gewestelijke stedenbouwkundige verordening voor hemelwaterputten, infiltratie- en buffervoorzieningen? Kijk hier of je in aanmerking komt voor de premie.

 

Praktisch

Voor verschillende investeringen geeft netbeheerder Fluvius ook een premie. In dat geval vraag je bij hen de premie aan via https://www.fluvius.be/nl/thema/premies. Je kan bij de aanvraag van de Fluvius-premie aanvinken dat je gegevens doorgegeven mogen worden aan de gemeente voor de automatische verwerking van de gemeentelijke premieaanvraag. In dat geval is het niet nodig om de gemeentelijke premie apart aan te vragen en wordt het bedrag gestort zodra we de info van Fluvius verkregen hebben.

Wie niet wil dat zijn gegevens automatisch aan de gemeente worden doorgegeven, kan de gemeentelijke premie nog steeds aanvragen via onderstaande links.

Indien er enkel een gemeentelijke premie is, vraag je deze aan via onderstaande links.

Reglement en aanvraagformulieren

Maak een afspraak