Geboortebomen

6
sep
2021

Plant een gratis geboorteboom in je tuin

De geboorte van een baby is een bijzondere gebeurtenis en dat vieren we! De gemeente zal daarom voor alle kinderen geboren in 2019 geboortebomen aanplanten op het openbaar domein. Is jouw kindje geboren in 2019 en plant je deze geboorteboom liever zelf in je eigen tuin? Vraag dan je gratis boom aan via de link onderaan. De boom wordt in de loop van november/december aan huis geleverd. Je zorgt zelf voor het planten.

Je kan kiezen uit 3 soorten. Hieronder vind je een woordje uitleg over elke boomsoort. Houd bij je keuze zeker rekening met de beschikbare ruimte in de tuin. Je wil immers dat hij ongestoord kan uitgroeien tot een mooie boom!

De boom aanvragen kan nog tot 3 oktober.

Je kan kiezen uit volgende soorten:

  • appelboom
    • Een zelfbestuivende fruitboom die heerlijke appels geeft. Een volgroeide boom wordt 7 tot 8m hoog. De mooie bloesems zijn geliefd bij bijen in het voorjaar.

   

 

  • veldesdoorn
    • Een middelgrote boom met donkergroene, lobvormige bladeren die prachtig geelrood kleuren in de herfst. Een volgroeide veldesdoorn wordt 10 tot 12m hoog en 5 tot 10m breed. Hij verkiest de volle zon of halfschaduw en kan goed tegen droogte. Hij vormt gevleugelde zaden (helikoptertjes) die erg geliefd zijn bij vinkachtigen zoals appelvink en groenling. Ook bijen komen graag van de nectar van de bloemen smullen. 

   

 

  • winterlinde
    • Een boom met veel geschiedenis! Lindebomen werden door de Kelten al vereerd als woonplaats van de godin Freya, de godin van de liefde en schoonheid. Later werden er vaak Maria-kapelletjes bij geplaatst. Een volgroeide winterlinde kan zo’n 20m hoog worden en 15m breed. In de lente geuren de bloemen heerlijk zoet en in de herfst kleuren de bladeren prachtig geel. Hij houdt niet van natte gronden. Hij vormt een goede nectarbron voor bijen.

    
bron: Ecopedia

 Vraag hier je gratis geboorteboom aan.


Contactinformatie