Herinrichting begraafplaats Eindhout

1
mei
2023

2 mei is de aannemer gestart met de werken aan de begraafplaats in Eindhout. Als alles volgens de planning verloopt, zouden de werken eind september afgerond moeten zijn.

Daarvoor zorgde onze gemeentelijke groendienst voor het rooien van de beplanting.

De herinrichting van deze begraafplaats kadert in de gemeentelijke toekomstvisie voor begraafplaatsen; waarbij de begraafplaatsen van Vorst-Centrum en Veerle reeds onder handen werden genomen.

Op die manier kunnen nabestaanden op een serene manier tot rust komen bij hun dierbare overledenen. We streven hierbij naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen. Bij de werken voorziet men een betere inrichting van de strooiweides. Daarnaast zullen de paadjes toegankelijker worden gemaakt. Er komen extra banken en de inkleding wordt natuurlijker met bijkomende bomen en groenelementen. Men voorziet een schuilhuisje en afscheidsruimte, ook een openbaar toilet zal niet ontbreken. De kinderbegraafplaats krijgt ook een opfrissingsbeurt met een gedenkplaats voor sterrenkindjes. Voor een betere ontsluiting van de begraafplaats voorziet men een bijkomende ingang langs de Steenweg op Meerhout.

De werken zullen ongeveer een half jaar in beslag nemen. De begraafplaats blijft steeds toegankelijk voor het publiek.

Meer info: openbare.werken@laakdal.be.


Contactinformatie