Herinrichting Nieuwe Baan: zo goed als afgerond

Herinrichting Nieuwe Baan (N174) zo goed als afgerond

Het einde van de werkzaamheden aan de Nieuwe Baan in Laakdal (N174) is in zicht! Vrijdag 13 mei rondt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken op de Nieuwe Baan ten zuiden van de rotonde af. De aannemer gaat dan nog enkele weken verder met de afwerking van de carpoolparking, de groenaanleg en werken in de berm. Tijdens de afwerking is er geen hinder meer op de weg.

Verkeerslichten voor beurtelings verkeer worden
vrijdag uitgezet

De voorbije weken werkte de AWV aan de zuidkant van de nieuwe rotonde aan het laatste stukje van de Nieuwe Baan.  Het verkeer kan er in twee richtingen blijven rijden, maar moet via tijdelijke verkeerslichten beurtelings voorbij de werfzone. Op vrijdag 13 mei neemt AWV de tijdelijke lichten weg en komt er een einde aan de hinder voor het verkeer. Ook fietsers kunnen vanaf dan gebruik maken van de nieuwe fietspaden en moeten niet langer een omleiding volgen. 

AWV is momenteel volop bezig met het klinkeren van de carpoolparking en doet de komende weken nog de laatste afwerkingen in de projectzone om de puntjes op de i te zetten. Dat kan zonder hinder te veroorzaken op de weg. 

© AWV

Het project in een notendop

De aansluiting van de op- en afrit van de E313 richting Hasselt op de Nieuwe Baan en het kruispunt met de Heikantstraat zijn omgevormd tot een dubbelstrooksrotonde. Zo kan het verkeer vlotter en veiliger verlopen.
Daarnaast is er een breed en vrijliggend fietspad langs de N174 aangelegd. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad verhoogt niet alleen het rijcomfort van de fietser maar ook de veiligheid. Fietsers moeten de op- en afritten van de E313 niet meer kruisen. Tot slot legt AWV een nieuwe carpoolparking aan, ten zuiden van de rotonde, met 74 parkeerplaatsen. De harde infrastructuur zal eind deze maand klaar zijn. De carpoolparking zal later ook verder ingericht worden tot een volwaardig Hoppinpunt, met o.a. fietsenstallingen.