Het mooiste plekje van Laakdal

In 2011 verkoos VVV Toerisme Laakdal de vijver in het Trichelbroek als het mooiste plekje in Laakdal. Maar er zijn nog zo veel meer mooie plekjes. In juni deden we een oproep naar onze inwoners: ‘Wat zijn jullie mooiste plekjes?’. We willen onze deelnemers bedanken voor hun inzendingen, het waren soms bijzondere en verscholen plekjes. VVV Laakdal bekeek alle inzendingen en zij kozen er het mooiste plekje uit.

In Laakdal hebben we een prachtig heidegebied gelegen in Veerle-Heide. Het gebied verandert met de seizoenen en het weer, en soms kan je er ook grazers spotten. Hier beleef je onze topnatuur. Tussen wandelknooppunten 251 en 81 kan je optimaal genieten van deze natuurpracht. Neem een rustpauze bij het ven en de vijver tussen deze knooppunten. Onze Laakdalse Heide maakt deel uit van het natuurgebied Averbode Bos en Heide en wordt beheerd door Natuurpunt. Dit mooiste plekje ligt en het Merodegebied vlakbij de abdij van Averbode en het Klompenmuseum.

Proficiat aan Jacqueline van den Heuvel en Louis Berghmans, zij nomineerden deze plaats en winnen hierdoor beiden een pakket met streekproducten.

Wandelen door de heide

Wil je de heide ontdekken? Met deze korte wandelroute beleef je onze natuur.

De route vind je hier: wandeling 'Ontdek de Heide'.