Hinder Verboekt & Dikstraat door werken eind mei-begin juni

21
mei
2024

Asfalteringswerken & aanleg fietssuggestiestroken

Tussen 27 mei en 6 juni worden er onderhoudswerken uitgevoerd in Verboekt en de Dikstraat. De bestaande toplaag in asfalt wordt vernieuwd. Verboekt wordt ook verkeersveiliger gemaakt met in oker gekleurde fietssuggestiestroken in asfalt aan beide zijden van de weg vanaf Verboekt 32, waar de fietspaden stoppen, tot aan de Meerlaarstraat.

Uitvoering van de werken in verschillende fases

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken zal de aannemer de werken uitvoeren in verschillende fases:

https://l1nq.com/hinder-Verboekt-Dikstraat

Legende:
Fase 1: Volledige zone I Geel: Fase 2 I Groen: Fase 3 I Blauw: Fase 4

 • Fase 1 I 27 & 28 mei: Frezen van de weg over de hele werfzone
  • Plaatselijk verkeer mogelijk mits lichte hinder in zowel Verboekt als de Dikstraat.
 • Fase 2 I 28 mei: Asfalteren van de volledige Dikstraat t.e.m. Verboekt 30 (waar de nieuwe fietssuggestiestroken starten) (geel)
  • De werfzone is volledig afgesloten voor alle verkeer.
  • Woningen zijn niet bereikbaar (enkel te voet via berm).
  • Moet je op 28 mei in de loop van de dag weg met je voertuig, verplaats dit dan ’s ochtends al naar een plaats buiten de werfzone.
 • Fase 3 I van 29 tot en met 31 mei: Asfalteren en aanbrengen van de fietssuggestiestrook in Verboekt (groene zone)
  • Volledig afgesloten voor alle verkeer.
  • Woningen niet bereikbaar (enkel te voet via berm).
  • Inwoners van de werfzone dienen hun voertuig tijdig te verplaatsen, voor de werken starten en dienen er rekening mee te houden dat de opritten in de werfzone drie dagen  (29, 30, 31 mei) niet bereikbaar zijn.
 • Fase 4 I van 3 tot en met 5 juni:Asfalteren en aanbrengen van de fietssuggestiestrook in Verboekt (blauwe zone)
  • Volledig afgesloten voor alle verkeer.
  • Woningen niet bereikbaar (enkel te voet via berm).
  • Inwoners van de werfzone dienen hun voertuig tijdig te verplaatsen, voor de werken starten en dienen er rekening mee te houden dat de opritten in de werfzone drie dagen (3, 4, 5 juni) niet bereikbaar zijn.

! Planning onder voorbehoud !

Deze planning is onder voorbehoud. Inwoners van de betrokken straten, legen tijdens de werken best meermaals per dag hun brievenbus. De aannemer zal hen informeren over mogelijke wijzigingen in deze planning en de impact hiervan op de toegankelijkheid van hun woning. 

De Streep blijft toegankelijk via Boerebeemden

De paaltjes tussen De Streep en Boerebeemden worden verwijderd. Zo kunnen de inwoners van De Streep tijdens de werken hun woning bereiken via Boerebeemden.

IOK afvalophaling voor 7 u. op 27 mei

IOK Afvalbeheer plant de afvalophaling op 27 mei extra vroeg, voor 7 u., voor de werken starten. Inwoners van de werfzones dienen hun glas, papier, karton en huisvuil dus tijdig buiten te zetten die dag.  

Verdeling van post, pakketjes en kranten door Bpost

Bpost doet haar uiterste best om alle post te tijdens de werken te blijven verdelen. Wanneer Bpost geen toegang heeft tot de straat, verdeelt Bpost de post de dag nadien (bv. fase 2). Hou er rekening mee dat Bpost kranten, pakketjes en post in fase 3 (29-31/5) en fase 4 (3-5/6) drie dagen lang niet kan bedelen in de respectievelijke werfzones van Verboekt. Als inwoners van de betrokken straten heel dringende briefwisseling verwachten, kunnen ze contact opnemen met Bpost op tel. 022 01 23 45 of www.bpost.be/nl/bpost-contacteren om een afspraak te maken om deze op te halen op het postkantoor.

Volg updates hier of schrijf je in op BE-alert en duid aan dat je berichten van algemeen belang wil ontvangen.


Contactinformatie