welzijn-1200x290_2.jpg

Info voor Oekraïense gezinnen

 

Waar kunnen de Oekraïense gezinnen terecht voor meer informatie?

CIT-app

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceerde de app ‘Crisis Information Translated’ (CIT). Die app geeft op een handige en laagdrempelige manier belangrijke informatie over onder meer verblijfsmogelijkhedenonderwijs en werk in het Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Russisch.

De informatie in de app komt uit de brochure ‘Welkom in Vlaanderen’. Ook de coronamaatregelen en info over de vaccinatiecampagne worden trouwens nog steeds bijgewerkt in achttien talen.

De info richt zich in de eerste plaats tot vluchtelingen uit Oekraïne, maar ook voor hulp- en dienstverleners en gastgezinnen kan het een nuttig hulpmiddel zijn. Iedereen die een smartphone of tablet heeft, kan hem gratis downloaden.

Infosessies ‘Welkom in Vlaanderen’ voor Oekraïners

Tijdens twee online sessies krijgen Oekraïners informatie over de meest dringende vragen die ze hebben over hun verblijf in Vlaanderen. Wat moet je doen om wettig in België te verblijven? Waar kan je wonen? Kunnen jouw kinderen hier naar school? Hoe kan je werk vinden? Waar kan je terecht voor medische hulp? 

De infosessies zijn in het Oekraïens en worden online via Microsoft Teams georganiseerd. Er volgen later ook nog sessies in het Russisch en Engels. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Meer info en inschrijven via Infosessies ‘Welkom in Vlaanderen’ voor Oekraïners.

Raadpleeg hier ook de flyer in verschillende talen.