Youca Action Day

30
jul
2019

Op Youca Action Day, 17 oktober, engageren 15 000 jongeren, van het vierde tot het zevende middelbaar, zich om één dag aan het werk te gaan op een schooldag. Op die manier kunnen zij van het werkleven proeven. Hun loon, 55 euro, schenken ze aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Jaarlijks biedt de gemeente enkele jobs aan voor deze jongeren. Maar misschien heb ook jij als particulier, vereniging of handelaar, een toffe job in de aanbieding? Registreer je opjobbank.youca.be als werkgever. Kies zelf hoeveel jobs je aanbiedt. Per job steun je 55 euro voor de projecten.

Dit jaar gaat de opbrengst naar een Trias-project in Guinee. Guinee heeft een enorm jonge bevolking. Bijna driekwart van de -25-jarigen in Guinee is werkloos. Daarnaast leeft meer dan 55 procent van de bevolking in armoede. Door werk te hebben -en dus een inkomen- kan men zich uit de armoede werken. De bedoeling van dit project is de werkloosheid onder jongeren te verminderen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Dit doet Trias samen met de partner Jeunes Solidaires, een jong dynamisch platform van maar liefst 800 jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Onderliggend wil Trias de oorzaken van armoede en migratie, die vaak te maken hebben met het gebrek aan jobs, voor Guineese jongeren aanpakken.


Contactinformatie