Jeugdsector

Activiteiten voor kinderen en jongeren kunnen georganiseerd worden volgens volgende regels.

  • Activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 22 maart nog in groepen van maximaal 10 (exclusief begeleider) en gaan in de mate van het mogelijke buiten door. 
  • Buitenactiviteiten voor kinderen en jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar blijven toegestaan in groepen van 10 (exclusief begeleider).  
  • Hoewel de jeugdkampen voor scholieren mogelijk blijven, beslist gemeente Laakdal om de eigen sportkampen tijden de paasvakantie wegens organisatorische redenen te annuleren. 

De stabiliteit van de groepen dient te worden verzekerd en wisselende contacten moeten worden vermeden. Het is dus ook noodzakelijk om te vermijden dat kinderen en jongeren evenals hun begeleiders deelnemen aan verschillende groepen en activiteiten in georganiseerd verband per week. Het wordt bijgevolg sterk aanbevolen om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.

Voor jongeren en volwassenen vanaf 19 jaar mogen georganiseerde buitenactiviteiten in groepen van maximum 4 personen, conform de geldende coronamaatregelen (mondmasker, verplicht afstand houden,…). 

Op de website van Ambrassade staat de informatie voor de jeugdsector.