vrije-tijd-1200x290_7.png

k.ERF

Wat is k.ERF?

k.ERF staat voor Kempisch Erfgoed en zet zich als erfgoedcel op verschillende manieren in voor het erfgoed in onze regio. Kort gezegd helpt k.ERF bij het bewaren, in kaart brengen en bekend maken van ons Kempens erfgoed.

Hiervoor werkt k.ERF samen met de verschillende erfgoedzorgers uit 7 Kempense gemeentes. Vrijwilligers en professionelen uit Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Mol, Retie en natuurlijk Laakdal zetten zich actief in om ons erfgoed zo goed mogelijk door te geven.

Erfgoed is een moeilijk uit te leggen woord. Letterlijk is erfgoed datgene wat we van de vorige generaties hebben geërfd en waarvoor we nu zorg dragen. Maar ook vandaag maken we al erfgoed aan voor de volgende generaties. Of het de moeite waard is om te bewaren, te verzorgen, te documenteren en te laten zien, bepalen mensen zelf. Erfgoed is dus een vloeiend begrip.

Wat doet k.ERF?

k.ERF zorgt dat Kempens erfgoed bewaard blijft. Dat doen ze onder andere door evenementen te organiseren die met allerlei erfgoed te maken hebben. Als je wil weten wat er te beleven valt, ga dan zeker op hun website kijken.

Ondersteuning van k.ERF

Wil je zelf met een erfgoedproject beginnen, maar weet je niet goed hoe? Dan staat k.ERF voor je klaar. Zij helpen je met al je erfgoedvragen. Ze organiseren ook vormingen waar je meer kan leren over bijvoorbeeld conservatie of digitalisering van collecties.

Je kan bij k.ERF ook een susbsidie aanvragen voor je project. Meer informatie vind je hier.

Ten slotte kan je bij k.ERF ook materiaal lenen voor je project. Daarover kan je hier meer lezen.


Contactinformatie

 • Cultuur

  Gemeentehuis

  Markt 19
  2430 Laakdal

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  Alle informatie