Kempense ondernemers ruimen opnieuw zwerfvuil op

23
jan
2018

De Kempense ondernemers geven voor de 3de keer een krachtig signaal tegen zwerfvuil.  Op donderdag 19 april organiseert onze gemeente samen met IOK, IOK Afvalbeheer en Voka Kempen opnieuw een zwerfvuilactie op de Kempense bedrijventerreinen. De grootste opruimactie van ondernemers in Vlaanderen.

Zwerfvuil is een doorn in het oog van de meeste mensen. Zwerfvuil tast de uitstraling van een omgeving aan. Ook de kwaliteit van bedrijventerreinen wordt ondermijnd door zwerfvuil. In 2017 namen 147 bedrijven deel, op 38 bedrijventerreinen. We hopen in 2018 dit aantal minstens te evenaren of zelfs te overtreffen.

Meer betrokkenheid en respect

Met de opruimactie willen we als resultaat uiteraard nettere bedrijventerreinen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers.

Zwerfvuil bestaat voor een groot gedeelte uit verpakkingen. Daarom worden er 2 soorten afval verzameld: restafval en PMD.

Na de actie worden de bermbordjes bij de deelnemende bedrijven geplaatst. Hierop staat de boodschap: ‘Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers’. Zo blijft ook na de actie duidelijk dat de bedrijven zelf meewerken aan een afvalarme bedrijvenzone. Op die manier vragen ze respect voor hun inspanningen bij klanten, leveranciers en ook werknemers.

Bedrijven kunnen tot 22 februari inschrijven via www.iok.be/zwerfvuil. Meer info via griet.goor@iok.be of 014 5632 87.