Vraag voor 1 juli je kortingsbon voor energiezuinige toestellen aan!

22
mei
2023

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en heb je nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kan je beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doe je best voor 1 juli 2023. Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief en komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking.

Voor eind juni de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap. De kortingsbon is daarna nog 2 jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen.

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels je terecht kunt.

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen moet op voorhand aangevraagd worden voor de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Je moet de kortingsbon aanvragen voor de aankoop van je toestel via een online aanvraagformulier. Je kan de bon per 2 jaar per gezin op hetzelfde adres 1x aanvragen en gebruiken.

Heb je nog vragen of wil je graag ondersteuning van het aanvragen van je premie(s)?
 
Neem dan contact op met Energiehuis Kempen met het contactformulier of bel hen via 013 67 01 10.
Of contacteer ons via omgeving@laakdal.be voor een afspraak.
 
 
 
Duurzamer, goedkoper en zuiniger wonen, (ver)huren en (ver)bouwen |  Duurzaam Wonen  
 
 
 
 

Contactinformatie