Laakdal Helpt

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Heel wat mensen, vooral kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid, kunnen nu wat hulp gebruiken. Tegelijk willen heel veel inwoners hun steentje bijdragen als vrijwilliger.

Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, heeft de gemeente het centraal platform Laakdal Helpt opgestart in samenwerking met Give A Day. Op die manier stemt de gemeente vraag en aanbod op elkaar af om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen.

Heb je hulp nodig?

Lukt het jouw familie of omgeving niet om je verder te helpen, laat ons dan weten waarmee we jou kunnen helpen en neem via één van onderstaande manieren contact op met gemeente Laakdal. We bundelen alle hulpvragen en proberen je zo snel mogelijk verder te helpen. 

 • Mail naar corona@laakdal.be
 • Bel naar 013 67 01 19
 • Vul hier een formulier in
 • Ben je al klant bij onze thuisdienst, dan kan je ook met je verantwoordelijke contact opnemen

We bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte oplossing gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. 

Wil je zelf helpen?

Help eerst personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving (familie, buren, vrienden...) Je kan bijvoorbeeld een kaartje bij hen in de bus steken om hulp aan te bieden. Een voorbeeld kan je hier vinden.
 
Wil je meer doen, geef je dan op als vrijwilliger. Registreer je op het platform Laakdal Helpt via https://www.impactdays.be/laakdalhelpt/ Daar vind je alle hulpvragen. Klik erop en bied jouw hulp aan.
 
Om je gratis te laten verzekeren surf je naar de website https://vlaanderenvrijwilligt.be en klik je op 'Registreer jezelf als vrijwilliger'. Van deze inschrijving ontvang je een bevestiging. Vanaf dan ben je een vrijwilliger van Vlaanderen Helpt en ben je verzekerd voor de actieperiode, die loopt vanaf zondag 15 maart 2020 om 9.00 uur tot en met 3 april 2020 om 20.00 uur.
 
We geven graag nog enkele tips mee voor vrijwilligers:
 • Maak afspraken telefonisch of digitaal met de persoon die je helpt.
 • Maak zo weinig mogelijk fysiek contact (schud geen handen of geef geen knuffels).
 • Hou afstand (liefst 1,5 m).
 • Was voor en na het bezoek je handen.
 • Wees voorzichtig met risicogroepen.
 • Betaal boodschappen terug met geld in een enveloppe, betaal digitaal of regel het financiële eventueel nadien.
 • Zorg ervoor dat er buiten een tafeltje of iets dergelijks klaarstaat om de boodschappen op te plaatsen.
Tip: bekijk ook eerst even het filmpje Coronagids voor vrijwilligers en mantelzorgers of download de videoslides
 

Het zijn uitzonderlijke omstandigheden waar we allemaal mee moeten omgaan. Voor mekaar zorgen is nu heel belangrijk. De komende dagen en weken zullen we veel helpende handen nodig hebben. Alvast bedankt voor jullie hulp!