Lezingen bib najaar 2022

31
aug
2022

Ook dit najaar kan je in de bib terecht voor verschillende lezingen. De lezingen starten steeds om 19.00 u. en vinden plaats in de bib van Laakdal. Alle lezingen zijn gratis maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Vooraf online inschrijven is verplicht, dit kan via onderstaande links.

6/10 Steenrotsen - Ludo Helsen 

De debuutroman van Ludo Helsen Steenrotsen leest als een detectiveverhaal. Het verhaal is geïnspireerd op de echte vlucht van Ludo’s vader voor de bezetter. De spreker neemt ons mee op een tocht die begint in de omgeving van onze dorpen maar o.a. ook leidt naar het deel van Polen dat na WOII in Oekraïne terecht kwam.

Inschrijvingsformulier Ludo Helsen.

13/10 Omgaan met dementie - praatcafé 

Kom in een ontspannen sfeer kennismaken met anderen, nuttige informatie opdoen en ervaringen uitwisselen om zo het dagelijks ‘leven met dementie’ beter te begrijpen en er beter mee om te gaan. Je krijgt de kans om vragen te stellen aan de spreker en onderling van gedachten te wisselen. Gewoon luisteren kan uiteraard net zo goed.

Inschrijvingsformulier praatcafé dementie.

3/11 Mazzel Tov & Minjan - Margot Vanderstraeten 

Met Mazzel Tov en Minjan schreef deze literaire dame twee prachtige non-fictie boeken, beide geïnspireerd door haar contacten met orthodoxe joden. Tijdens deze lezing raakt ze een gevoelige snaar met haar ontroerende verhaal.

Inschrijvingsformulier Margot Vanderstraeten.

17/11  Beschermvrouwe van de verschoppelingen - Delphine Lecompte (16+)

Na haar poëziedebuut De dieren in mij (2009), werkt Delphine verder aan een indrukwekkend oeuvre. Niemand vult het podium zoals zij: ze leest voor, ze declameert, en vanavond brengt ze jou ongetwijfeld in een roes.

Inschrijvingsformulier Delphine Lecompte.

24/11 De lange tocht - Johan Swinnen 

In zijn lezing vertelt Johan over de lange tocht van zijn zoon Pieter in zijn strijd tegen kanker. Hij schetst hoe ook het kankeronderzoek een lange weg aflegt en aan de hand van foto’s en filmfragmenten neemt Johan zijn toehoorders mee op zijn lange looptochten naar Compostella, Rome en doorheen Vlaanderen. Johans lezing ontroert en straalt hoop uit.

Inschrijvingsformulier Johan Swinnen.