Masculiniteit - een verkenning

Empathiegroep voor mannen

A true hero isn’t measured by the size of his strength, but by the strength of his heart. – Hercules

Waarom een mannelijke verbindende communicatie groep?

Sommige onderwerpen zijn te gevoelig om in een open groep te bespreken. Woorden die niet bedoeld zijn als trigger, kunnen als een aanval worden gehoord en de intentie om eerlijk delen en te helen gaat dan verloren. Met een mannengroep proberen we een platform te creëren waar er openlijk gedeeld kan worden en er wederzijds begrip is.

Als mensen zijn we geconditioneerd door onze cultuur. Als mannen hebben we onze eigen set van cultureel aanvaarde gewoonten, overtuigingen en gebruiken. In deze groep zullen we elkaar ondersteunen in het bewust worden en verruimen van deze gebruikelijke patronen.

Samen creëren we een veilige ruimte waar onderwerpen als geslacht, seksualiteit, intimiteit, vaderschap, geslachtsrollen en machocultuur kunnen worden onderzocht.

Als mannen kunnen we trauma of weinig verbinding ervaren met andere mannen wegens de beschermende maskers die we hebben opgebouwd om onszelf veilig te houden. Deze groep is een plek waar we onszelf kunnen uiten en met begrip ontvangen kunnen worden. We dagen onszelf uit om verantwoordelijkheid te nemen voor onze gevoelens en behoeften, en manieren te vinden om deze realiteiten met andere mannen te delen. Samen vinden we nieuwe omgangsvormen met elkaar als mannen.

Trainer: Nic Burnand, gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

zo 29 juli 2018 van 10:00 tot 17:00

Waar

Blabla - Huis voor Verbinding ,

Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout (Laakdal)

Prijs

€133.10

Basistarief: 133,10 €

Organisatie en contact

Blabla Trainingscentrum