Omgaan met boosheid

In je dagelijkse leven kom je allerlei situaties tegen waarin je geïrriteerd of boos bent. Terecht, vind je vaak, en als het even kan zoek je medestanders. Is er ook iets anders mogelijk? Waar komt je boosheid vandaan? Hoe kan je deze zo communiceren dat er verbinding ontstaat met de ander in plaats van verwijdering? Kom het mee ontdekken in deze trainingsdag.

Kom ontdekken

Hoe sta je tegenover boosheid? Heb je inzicht in waar deze vandaan komt en waar de angel zit?

Het zaadje boosheid leeft in ons allen. Jij kan bepalen hoe groot je het laat worden.

We gaan kijken naar de functie van emoties en van boosheid in het bijzonder.  Je ontdekt de dynamiek van boosheid en hoe jij daarmee omgaat. Als je je daar bewust van bent, kan je ook op andere manieren gaan reageren, waarmee je de angel uit boosheid kan halen.

Op verschillende manieren oefenen

Gedurende deze dag doen we zowel verbale als non-verbale oefeningen. Je ontdekt daardoor dat niet alleen je woorden, maar ook je intentie en je gedachten invloed hebben op het contact. Ik gebruik hiervoor oefeningen uit het emotioneel lichaamswerk, waar ik lang trainer in ben geweest.

Door deze inzichten kan je op een andere manier met boosheid om gaan. Niet alleen als de boosheid bij jou opvlamt, maar ook als een ander boosheid naar jou uit. Je oefent met deze boosheid open te ontvangen en ontdekt dat jij kan zorgen dat er verbinding blijft.

Reacties van deelnemers bij een vorige dag ‘de angel uit boosheid halen’.

"De oefeningen waren heel zinvol, ik werd blij van de ervaringen die ik opdeed, omdat het puzzelstukjes voor mij toevoegde."

"Het was een dag waarin veel facetten van geweldloze communicatie in voorkwamen. Door met de verschillende invalshoeken te oefenen, vanuit jezelf, de ander en ook vanuit de verschillende posities…kon ik boosheid beter leren begrijpen."

Boosheid is met mededogen kijken en luisteren.

Uitvoerder

Praatkracht BV

Wanneer

zo 4 december 2022 doorlopend.

Waar

Blabla - Huis voor Verbinding ,

Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout (Laakdal)

Prijs

€165.00

Reserveren

Organisatie en contact

Praatkracht BV

Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout (Laakdal)

Meer info

  • tel: 0485913943