toerisme-1200x290_6.png

Op stap met Stabbel - zomer 2020

Twee maanden wandelplezier met Stabbel

Al jaren neemt hermelijn Stabbel tijdens de zomervakantie jong en oud mee op wandeltocht langs de mooiste plekjes van de Kempen. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, al werd het concept van de wandelingen aangepast en coronaproof gemaakt.

De Stabbelwandelingen die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo georganiseerd worden krijgen dit jaar een lichtjes andere invulling: de veiligheidsmaatregelen die omwille van de coronacrisis van kracht zijn laten het immers niet toe om grootschalige wandelevenementen met veel deelnemers te organiseren. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren en dus gingen zij creatief op zoek naar een oplossing om de duizenden Stabbelwandelaars niet in de kou te laten staan. De Stabbelwandelingen zullen daarom dit jaar niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaatsvinden maar tot 15 september permanent gewandeld kunnen worden.

Elke gemeente heeft hiervoor twee wandelingen uitgewerkt: een korte kindvriendelijke wandeling (± 6 km) en een langere wandeling (± 12 km) voor de doorwinterde wandelaar. Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten. Enkele cijfertjes met de opsomming van de knooppunten volstaan voor uren wandelplezier.

Wie heeft de wandelstok van Stabbel gestolen?

De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: iemand heeft zijn lievelingswandelstok uit zijn huisje gestolen. Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om hem te helpen om zijn wandelstok terug te vinden. Wie is de dader en waar heeft hij zich verstopt? Door alle korte lussen in de deelnemende gemeenten te wandelen wordt het mysterie stuk voor stuk ontrafeld. Maar liefst zes leuke wandelingen dus die de kinderen deze zomer kunnen wandelen. Wie het mysterie van de wandelstok op kan lossen maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Vertrek in Laakdal!

In Laakdal vertrek je aan het Buurthuis in Veerle-Heide, Zandstraat 13, 2431 Laakdal voor een korte wandeling van 4,6 km of een lange wandeling van net geen 12 km. De brochure van Stabbel kan je ook in het Buurthuis afhalen tijdens hun openingsuren: www.hetbuurthuis.be

Stabbelbrochure

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten. Je kan de brochure ook hier downloaden.

Toerisme Geel, Markt 1, 2440 Geel, www.visit-geel.be/Stabbel

Toerisme Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H, 2230 Herselt, https://www.herselt.be/vrije-tijd/toerisme

Toerisme Hulshout, Booischotseweg 1, 2235 Hulshout, www.hulshout.be

Toerisme Laakdal, Markt 19, 2430 Laakdal, https://www.laakdal.be/toerisme

Toerisme Meerhout, Markt 1, 2450 Meerhout, www.meerhout.be

Toerisme Westerlo, Sint-Lambertusstraat 4, 2260 Westerlo, www.toerismewesterlo.be