Inhuldiging polyvalent gebouw Eindhout

21
sep
2023

Op zondag 1 oktober is de officiële opening van het nieuw polyvalent gebouw in Eindhout. Tegelijkertijd vieren we het 30-jarig bestaan van onze buitenschoolse kinderopvang en ook de dienst voor onthaalouders viert mee en blaast al 45 kaarsjes uit!

Iedereen kan tussen 10.00 u. en 12.00 u. een kijkje komen nemen tijdens de opendeurdag en rondleidingen. Op het programma staan o.a. volgende activiteiten:

  • een creatieve zoektocht voor kinderen
  • een sportieve reis rond de wereld in de
    sportzaal
  • judo demonstraties
  • een speelhoekje voor de allerkleinsten

Om organisatorische redenen, vragen we om vooraf in te schrijven, uiterlijk woensdagmiddag 27 september.

Schrijf hier in

Adres: Schoolstraat 42, 2430 Laakdal (Eindhout)

Er is slechts beperkte parkeergelegenheid dus we vragen graag iedereen uit de buurt om te voet of met de fiets te komen.

Toch met de auto? Dan kan je - als er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar zijn aan het gebouw - ook parkeren op de parking tegenover de supermarkt Spar, achter Wim’s frituur (Meir 28).

Een nieuw polyvalent gebouw in Eindhout

Het lokaal bestuur Laakdal heeft, met de financiële ondersteuning van Agion en Sport Vlaanderen, dit nieuwe multifunctionele gebouw kunnen realiseren.

De voormalige sportzaal van GBS Eindhout was aan vervanging toe, de buitenschoolse kinderopvang had nood aan een grotere capaciteit en de judozaal was toe aan vernieuwing. Zo ontstond het idee van een polyvalent gebouw om aan deze verschillende noden tegemoet te komen.

De eerste stappen werden jaren geleden al gezet. In 2011 al werd de aanvraag voor renovatie van de turnzaal van de school ingediend bij Agion (Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs). In 2020 en 2021 werden de ingediende subsidiedossiers bij respectievelijk Agion en Sport Vlaanderen goedgekeurd en konden we aan de slag gaan.

In 2021 begonnen de voorbereidingswerken voor de bouw in de Schoolstraat bij de gemeentelijke basisschool GBS Eindhout. In 2022 startten de ruwbouwwerken en momenteel wordt het polyvalent gebouw gefaseerd in gebruik genomen.


Contactinformatie