Reizen naar en vanuit het buitenland

Reizen is mogelijk, maar afgeraden. Volg steeds de maatregelen die van toepassing zijn in het land van bestemming en de maatregelen bij je terugkeer naar België.

Om te reizen, moet je deze maatregelen respecteren:

  1. Verbleef je langer dan 48u in het buitenland of keer je terug met het vliegtuig of de boot of keer terug je met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België? Vul het Passagier Lokalisatie Formulier ten vroegste 48uur voor je aankomst in België in. Op basis van je antwoorden, berekent het formulier of je beschouwd wordt als een hoog risicocontact.
  • Krijg je een sms ? Je bent een hoog risicocontact. Je moet in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een code per sms. Deze quarantaine en test zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimum €250 als je dit niet respecteert.
  • Krijg je geen sms ? Je hoeft niet in quarantaine en je moet je niet laten testen.
  1. Reis je vanuit een heel hoog risicoland? Ga in quarantaine. Laat je testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een sms. Deze quarantaine en testen zijn verplicht. Je riskeert een boete van minimum €250 als je dit niet respecteert.

In uitzonderlijke gevallen moet je je niet laten testen en/of niet in quarantaine. Een overzicht van de uitzonderingen vind je hier.

Reisadvies 

  • Wil je meer informatie over de maatregelen of reisbeperkingen in andere landen? Raadpleeg de reisadviezen.
  • Reis je naar het buitenland ? Registreer je reis op TravellersOnline. Zo kunnen we je sneller helpen als je eventuele hulp nodig hebt in het buitenland.

Professionele reizen

Je kan de huidige maatregelen omtrent verplaatsingen vanuit België naar het buitenland nu ook raadplegen via deze visual.