Schade door droogte?

De extreem hoge temperaturen van de afgelopen weken bezorgen bepaalde landbouwers kopzorgen. Heel wat teelten en gewassen liepen schade op. Momenteel is nog onduidelijk of de Vlaamse regering een landbouwramp zal afkondigen, maar je kan wel al eventuele schade melden.

Heb jij als landbouwer schade opgelopen aan teelten en gewassen tijdens de extreem droge zomermaanden van 2018? Gelieve ons hiervan op de hoogte te brengen via dit meldingsformulier.

Gelieve het formulier in te vullen en samen met de oppervlakteaangifte op te sturen (Gemeente Laakdal, t.a.v. Evy Bakelants, Markt 19, 2430 Laakdal), te mailen (evy.bakelants@laakdal.be) of persoonlijk af te geven. Het gemeentebestuur zal de schattingscommissie samenroepen en een proces-verbaal opstellen.

Indien een natuurfenomeen (vb. overvloedige regenval, extreme droogte, nachtvorst…) wordt erkend als landbouwramp, kan je een aanvraag voor schadevergoeding indienen bij het Vlaams landbouwrampenfonds. Zij zorgt voor de verdere afhandeling en uitbetaling van eventuele schadevergoedingen voor de percelen op Vlaams grondgebied.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Landbouw & Visserij - Schadevergoeding bij een landbouwramp.