Doe mee aan de Schrijfmarathon 2019 van Amnesty International!

Brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit. Daarom doet gemeente Laakdal ook dit jaar mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International. Jij toch ook?

De gemeente organiseert een briefschrijfactie in de bibliotheek van Laakdal, Markt 19, 2430 Laakdal.  Vanaf 2 december 2019 t.e.m. 14 december 2019 kan je hieraan deelnemen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Alle materiaal is aanwezig: briefpapier, pennen én voorbeeldbrieven, je kan dus meteen aan de slag.  Laat je hart spreken en schrijf bij ons een brief om iemands leven te redden!

Ook zal een mensenrechtenspandoek uitgehangen worden aan het gemeentehuis.

Meer info en alle schrijfacties vind je op www.schrijfmarathon.be

Wist je trouwens dat Amnesty International het hele jaar door actie voert voor mannen, vrouwen, kinderen van wie de mensenrechten worden geschonden. De organisatie en haar sympathisanten schrijven brieven naar de verantwoordelijke overheden, lanceren petities, organiseren twitteracties en sturen solidariteitskaartjes naar de slachtoffers.

Tijdens de Schrijfmarathon in december schakelt de actiemachine van Amnesty een paar versnellingen hoger: dan worden in de hele wereld brieven geschreven en andere acties ondernomen voor een selectie van een tiental slachtoffers van ernstige mensenrechtenschendingen.

Dit jaar zijn er opnieuw een tiental schrijfacties voor mensen in nood. Zo kan je schrijven voor Sarah en Seán, vrijwillige reddingswerkers op het Griekse eiland Lesbos waar ze mensen in nood op zee hielpen. Ze worden nu beschuldigd van spionage en mensensmokkel. Er hangt hen 25 jaar cel boven het hoofd. Je kan ook een brief schrijven aan de Egyptische overheid over de onrustwekkende verdwijning van de 27-jarige mensenrechtenactivist Ibrahim. Hij werd plots van straat geplukt door veiligheidsagenten in burger waarna niemand nog iets van hem heeft vernomen. Aan de Iraanse autoriteiten kan je vragen om de 24-jarige Yasaman onmiddellijk vrij te laten. Zij werd gearresteerd omdat ze op de trein witte bloemen had uitgedeeld aan vrouwen, maar zonder de in Iran verplichte sluier op haar hoofd. Ze kreeg een celstraf van 16 jaar.


Contactinformatie