Veilig de weg op dankzij de strooidienst!

30
nov
2023

Ook deze winter volgt de gemeentelijke strooidienst de weersvoorspellingen op de voet! Dag en nacht staan onze medewerkers paraat om een optimale veiligheid op de weg te garanderen. Onze strooidienst neemt alle gemeentelijke wegen en fietspaden en de omgeving van de bushaltes voor haar rekening; de diensten van het Vlaamse Gewest verzorgen de gewestwegen.

Voor het strooien van de wegen is er een prioritaire route vastgesteld, waarbij men o.a. rekening houdt met de hoeveelheid verkeer die langs die wegen komt. Het heeft immers weinig zin om te strooien waar er amper verkeer komt, aangezien het pekelwater of strooizout daar niet goed kan inwerken. Daarnaast houdt men bij de volgorde van strooien ook rekening met het ontsluiten van industrie- of woongebieden, aansluiting met gewestwegen, bereikbaarheid van de scholen, etc. Doel van deze volgorde is om de belangrijkste wegen als eerste sneeuw- en ijsvrij te maken. Daarnaast zullen bij dreigend tekort aan strooimiddelen enkel deze routes gestrooid worden.

Onze strooidienst gebruikt voornamelijk pekel, dit werkt veel sneller dan strooizout en is direct klaar voor gebruik. Deze maken we sinds 2021 zelf aan, in een geautomatiseerde installatie die regenwater gebruikt in plaats van leidingwater.


Contactinformatie