toerisme-1200x290_6.png

Toerisme

Fietszoektochten

Frank Rutten en Ben Geyskens hebben een fantastische fietszoektocht door Laakdal in mekaar gepuzzeld. Trek erop uit maar hou het veilig. Start hier!

Cindy, Stijn, Warre en Nore gidsen jullie door Groot-Vorst en Eindhout. Liam maakte er een uitstap door Veerle en Varendonk van. 

Dank jullie om dit met heel Laakdal te delen!

Gezelligheid met het gezin

Planden jullie de paasvakantie ook vol met plezante uitjes die nu in het water vallen? Niet getreurd, wij gingen op zoek en sprokkelden enkele spetterende activiteiten om ook deze speciale vakantie kleur te geven! Kijk snel mee!

https://www.kempen.be/gezelligheid-met-het-gezin

Kook de Kempen

Zet je Kempense koksmuts op, spring op je fiets tot bij de lokale boer en kruip in je keuken! Deze 3 traditionele Kempense recepten zijn makkelijk klaar te maken, en daarbovenop óóóóóh zo lekker.

https://www.kempen.be/kook-de-kempen

Bezoek eens een koninklijk paleis vanuit je huis

Reizen is voorlopig niet aan de orde. Veel musea passen daar een mouw aan met virtuele rondleidingen. Nu zetten ook enkele Europese paleizen hun deuren open voor virtuele toeristen.

https://weekend.knack.be/lifestyle/reizen/koninklijke-paleizen-laten-virtuele-toeristen-binnenkijken/article-normal-1581087.html

Vakantie dicht bij huis

Door het uitbreken van het coronavirus, lanceren iedereen verdient vakantie #ontdekkingtroef in 't klein, op dorpelniveau. We zijn nog even gebonden aan ons eigen huis en onze eigen buurt, totdat het aantal besmettingen terug onder controle is.Toch kunnen we een vakantiegevoel creëren. Op ontdekking in je eigen huis. Én op ontdekking in je eigen buurt. Om zo toch even het gevoel te hebben dat je op vakantie bent.

https://www.iedereenverdientvakantie.be/ontdekkingtroef-mini-editie

Op ontdekkingstocht door je eigen gemeente

Stippel zelf je fiets- of wandelroute uit op knooppunten, of gebruik een van de voorbeeldroutes. Wie weet ontdek jij wel een pareltje in eigen gemeente. Hiervoor vertrek je wel vanuit je eigen huis en hou je voldoende afstand.

https://www.laakdal.be/fietsen-in-laakdal
https://www.laakdal.be/wandelen-in-laakdal