Tuinrangers gezocht!

Word jij ook blij van het gefluit van vogels en van het gezoem van bijen en hommels in je tuin? Dan ben jij misschien wel de Tuinranger die wij zoeken! Dit najaar start onze gemeente een vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Een team speciaal opgeleide Tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende ‘wildlife’. Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven én beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Laakdal één groot natuurgebied.

Ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Wil je tijd vrij maken om je passie te delen? Dan ben jij de Tuinranger die wij zoeken!

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Kennis van planten en diersoorten is natuurlijk meegenomen, maar geen must. Belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren, een beetje ervaring met Facebook maar vooral het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud.

Benieuwd? Surf alvast eens naar http://www.tuinrangers.be.

En kom zeker naar de infoavond op dinsdag 29 juni om 19u in de bibliotheek. Schrijf je hier in.