Update ongeval E313 - inwoners terug naar woning/Amocolaan en E313 richting Antwerpen vrij

Update ongeval E313 - 19.20 u.

De E313 werd ter hoogte van Geel-Oost rond 19.00 u. opnieuw volledig vrijgegeven. De rijbaan richting Antwerpen was al open, een rijbaan richting Hasselt ook al en zonet werd het tweede rijvak, na herstelling van het wegdek, ook opnieuw geopend.
 
Hierbij wenst de gemeente Laakdal alle hulpdiensten en collega's te bedanken voor hun inzet vandaag, maar ook de geëvacueerde burgers en bedrijven voor hun begrip en medewerking.
 

Update ongeval E313 - 17.55 u - Richting Hasselt is er ter hoogte van Geel-Oost intussen ook één rijstrook opengesteld. Het verkeer normaliseert ook geleidelijk aan op de secundaire wegen.

Update ongeval E313 - 16.00 u. - Na het overpompen van de inhoud van de tankwagen is de takeling van de vrachtwagens gestart. 

De veiligheidsperimeter werd opgeheven nadat de brandweer ter plaatse de nodige metingen heeft uitgevoerd.  De geëvacueerde burgers mogen zich terug naar hun woning begeven. Wij danken iedereen voor hun begrip en medewerking.

De E313 is nu ook in Geel-Oost in de rijrichting naar Antwerpen weer open voor alle verkeer. Ook de Amocolaan en Nijverheidsweg zijn weer opengesteld in beide richtingen. 

Het infonummer 1771 werd afgesloten. Updates vind je hier of op https://www.facebook.com/gemeentelaakdal/

Zodra de rijweg van de E313 richting Luik vrijgemaakt is en het wegdek hersteld, zal ook deze weer opengesteld worden voor alle verkeer. Voorlopig moet het verkeer komende van Antwerpen in Geel-West de afrit verlaten en de calamiteitenroute volgen tot aan de oprit in Geel-Oost (oranje borden met letter F).