Update werken bruggen Eindhout en Stelen

Brug Eindhout

Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin mei 2019 worden geopend voor het verkeer. De nieuwe brug heeft een totale overspanning van 128 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.

Eind 2018 werd de oude brug in Eindhout afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe stalen boogbrug. De staalstructuur voor die nieuwe brug werd voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein op rechteroever op de terreinen van Frangema staal, net stroomafwaarts van de brug.

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 werd deze geassembleerde brug ingevaren. Zaterdagmorgen werd de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen zette het ponton dan koers richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen is de brug op het ponton gedraaid en over de tijdelijke landhoofden getild.

Brug Geel-Stelen

De werken aan de brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen gaan een belangrijke fase in. Vanaf zaterdag 9 maart 2019 start Vlaamse Waterweg we met de bouw van de zijdelen van het brugdek en in de loop van april wordt het middendeel van de brug geplaatst. Om deze werken veilig te laten verlopen, wordt tussen maandag 11 maart en eind mei het jaagpad op de noordelijke linkeroever en de Kemeldijk een aantal keren onderbreken. Langs het jaagpad worden infobordjes geplaatst om fietsers te informeren over de komende onderbrekingen.

Actuele informatie en omleidingsplannen vind je hier:

https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-geel-stelen

https://www.vlaamsewaterweg.be/brug-eindhout