Vernieuwing wegdek Nikelaan start na Pinksterweekend

Vanaf 11 juni 2019 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) op het grondgebied Laakdal en Meerhout. Om de kwaliteit en rijcomfort van de rijweg te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. Deze werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen. 

De werkzone strekt zich uit over ongeveer 750m tussen poort A en poort F van de Nikesite, ter hoogte van de bocht aan het kanaal.

De oude betonweg wordt over de volledige breedte opgebroken. De rijweg wordt opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, voorzien voor zwaar verkeer. Meteen worden er goten langs de weg voorzien voor de afvoer van regenwater. 
 

Minderhinder-maatregelen: omleiding via E313

De werken starten vanaf 11 juni 2019 en zullen naar verwachting een maand in beslag nemen. 
De werfzone wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, waardoor de Nikelaan tijdelijk in twee wordt geknipt. Vanuit richting Laakdal en vanuit richting Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar is ze doodlopend ter hoogte van de werfzone. De hoofdtoegangen van de Nikesite blijven steeds bereikbaar. 

Er wordt een omleiding aangegeven over de E313 via de complexen ‘25 Ham’ en ‘24 Geel-Oost’.

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog opschuiven. 

Updates vind je op wegenenverkeer.be/nikelaan