thermografie_1200x290.jpg

Vlaamse energielening

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Toch kan je flink besparen op de energiefactuur door te investeren in maatregelen die het energieverbruik verminderen. Het isoleren van de woning, het vervangen van een oude stookketel door een condensatieketel, het gebruik van hoogrendementsbeglazing, … het zijn allemaal maatregelen die er voor zorgen dat je heel wat minder energie verbruikt en je factuur drastisch daalt.

Deze investeringen kosten echter ook geld en dat budget heb je niet altijd direct voorhanden. Daarom kan je nu lenen om energiebesparende investeringen aan de woning uit te voeren. Via IOK kan je lenen aan 0% (0% JKP) voor energiebesparende maatregelen. Het geld wordt ter beschikking gesteld via het Vlaams Energie Agentschap (Vlaams Gewest). Met de investeringen die je doet, zal je energiefactuur snel dalen. Er kan een maximum geleend worden van 15.000 euro en de termijn van terugbetaling bedraagt 10 jaar.

Als je alleenstaand en/of gepensioneerd bent of een laag inkomen hebt, behoor je misschien tot de sociale doelgroep van de Energielening. In dat geval kan je lenen aan 0% JKP (=renteloos). 

Meer info

Ellen Vanhoudt – IOK
tel. 014 57 42 79
mail Ellen Vanhoudt

IOK energielening

Energielening


Contactinformatie