Zitdag belastingen: dinsdag 6 juni

25
apr
2023

Op dinsdag 6 juni zullen medewerkers van de FOD Financiën langskomen in het gemeentehuis van Laakdal. Zij helpen je met de aangifte van je personen belasting, na afspraak van 9.00 u. tot 12.00 u. en van 13.00 u. tot 16.00 u.

Breng zeker je eID, pincodes en relevante documenten zoals fiscale attesten mee.

Een afspraak maak je via het onthaal van het gemeentehuis of telefonisch op het nummer 013 67 01 10.

Geraak je niet op de zitdag? Burgers kunnen de diensten van FOD Financiën vanaf mei contacteren om een afspraak te maken voor het telefonisch invullen van de aangifte. Het nummer dat je hiervoor moet bellen zal vermeld staan op de bruine envelop van je belastingformulier en is momenteel nog niet geactiveerd.

Jouw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is je (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of je voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijgt u toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

Als je jouw eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvangt je jouw aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei.

Als je begin juninog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Als je jouweBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001) om de documenten per post te ontvangen.

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

Zijn jouw gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen. Je hoeft niets te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt jouw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

Heb je een vraag over je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Bel naar het nummer dat op jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Wil je je aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van jouw aangifte staat (bruine envelop).
  • Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen jou op het afgesproken tijdstip terug om samen je aangifte in te vullen per telefoon.

Ontvang jou documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid.

Activeer je eBox op myebox.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om je e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Meer info over de eBox.