welzijn-1200x290_2.jpg

Dementievriendelijke gemeente

Mensen willen zo lang mogelijk thuisblijven ongeacht hun gezondheidstoestand. In een dementievriendelijke Gemeente kunnen wij dit ook mogelijk maken voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

We willen een omgeving creëren waar personen met dementie en hun mantelzorgers blijvend kansen krijgen om zich te ontplooien en waar kwaliteit van bestaan, respect en inclusie voorop staan. Een omgeving waar personen met dementie blijven deelnemen aan het 'gewone leven' en worden aangesproken voor hun mogelijkheden in plaats van hun kwetsbaarheid.
Het concept van een Dementievriendelijke Gemeente draait immers rond waarden zoals respect, gelijkwaardigheid, participatie en inclusie. Het gaat om mensvriendelijkheid.

Om van Laakdal een Dementievriendelijke Gemeente te maken werken we nauw samen met ECD TANDEM (Turnhouts AdviesNetwerk DEMentie). Zij helpen ons het taboe te doorbreken door in te zetten op een genuanceerde beeldvorming om dementie bespreekbaar te maken bij iedereen. Daarnaast geven zij vorming en opleiding aan professionals, mantelzorgers en iedereen die in contact komt met dementie.

Contact

 • Senioren

  Gemeentehuis

  Markt 19
  2430 Laakdal

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00, van 18:00 tot 20:00
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00, van 14:00 tot 16:00
  Alle informatie