‘Zonneregio Kempen’ is groot succes

Meer dan 1.000 Kempenaren schreven zich al in.

De lokale burgercoöperatie Campina Energie lanceerde dit voorjaar ‘Zonneregio Kempen’. Doel van de actie is om zoveel mogelijk zonnepanelen te leggen en zo van onze regio een echte zonneregio te maken. Met meer dan 1.000 inschrijvingen is Zonneregio Kempen een groot succes.

Het concept? Onafhankelijk deskundig advies op maat in combinatie met een gunstige prijs voor zonnepanelen. Je schrijft vrijblijvend in. Op een door jou gekozen moment belt een medewerker van Campina Energie je op. Je ontvangt een persoonlijk voorstel dat rekening houdt met je huidig en toekomstig elektriciteitsverbruik, de oriëntatie en toestand van je dak. Na goedkeuring ontvang je een detailofferte door één van de gekozen firma’s.

Door het grote succes van de actie en de rush op zonnepanelen in het algemeen kan plaatsing in 2020 jammer genoeg niet meer gegarandeerd worden. Veel van de installateurs zijn volledig volgeboekt tot het eind van het jaar. Toch blijft investeren in zonnepanelen ook in 2021 interessant. Een installatie is gemiddeld tussen de 6 en 10 jaar terugverdiend. Vanaf 2021 kun je niet meer genieten van een terugdraaiende teller, maar krijg je wel een premie van de Vlaamse Overheid.

Vrijblijvend inschrijven kan via www.zonneregiokempen.be of 014 94 40 41

Zonneregio Kempen draagt bij aan de doelstelling van Kempen2030, het streekproject met de ambitie om 40% CO2 te besparen tegen 2030 in alle Kempense gemeenten. Heb jij ook een klimaatproject dat bijdraagt aan Kempen2030? Stuur een mail naar kempen2030@iok.be en misschien wordt jouw project ook in de kijker gezet.