Aanpassing reglement vervoer naar Lokaal Dienstencentrum Laakdal

5
mrt
2024

Sinds 11 december 2023 organiseert de dienst Buurtgerichte Zorg van OCMW Laakdal vervoer van en naar het Lokaal Dienstencentrum De Vriendschap. De regels die hiervoor opgesteld werden, worden bijgesteld na een evaluatie. Deze aanpassing werd goedgekeurd op de Raad van Maatschappelijk Welzijn.

Sinds december kunnen bezoekers van het Lokaal Dienstencentrum (LDC) De Vriendschap een busje reserveren dat hen van en naar activiteiten van het LDC brengt. De gemeente organiseert dit vervoer om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan de activiteiten van het LDC. In het oorspronkelijke reglement reed de bus pas uit als er minstens vijf inschrijvingen waren. Na evaluatie blijkt dat dit aantal zelden gehaald werd. In het nieuwe reglement dienen er minstens drie inschrijvingen te zijn.

Het busje kan gereserveerd worden door inwoners van Laakdal. Reserveren doe je twee dagen op voorhand via de dienst Buurtgerichte Zorg. De bus rijdt uit als er minstens drie inschrijvingen zijn. Een enkele rit kost €1,5. Voor een rit heen en terug naar het LDC betaal je dus €3. Alle informatie over het busje en het LDC kan je vinden op de website van Laakdal of via het nummer 013/670110. Ook mensen die als vrijwilliger met het busje willen rijden, kunnen zich tot deze kanalen wenden.